Margitta

2023.06.21. 08:46

Fotó- és rajzkiállítás a Horváth János Elméleti Líceumban

Kun Tünde Beáta magyartanár

Bátori-Angyal Olívia, a Horváth János Elméleti Líceum rajztanára a diákok alkotásaiból szervezett tanév végi kiállítást az intézmény aulájában 2023. június 16-án, pénteken délelőtt. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Nagy Gabriella igazgatónő, Deák Andrea és Takó Mónika aligazgatónő, de jelenlétükkel fejezték ki támogatásukat a kollégák és az iskola tanulói is.
Nagy Gabriella, a Horváth János Elméleti Líceum igazgatónője köszöntő szavaiban méltatta Bátori-Angyal Olívia rajztanár pedagógusi és alkotói munkáját, amellyel intézményünk arculatát, hírét emeli, illetve kiemelte szakmai alázatát, amivel feladataihoz, diákjaihoz, a művészeti oktatás alapjaihoz fordul.
Bátori-Angyal Olívia rajztanár kifejtette, hogy a képzőművészeti nevelés méltatlanul alábecsült tantárgy, pedig a szép megtalálása, az alkotás öröme mindenki számára elérhető kell legyen az egyszerű mindennapokban is. Tanóráin ezt az értékrendet igyekezett átadni tanítványainak akkor is, amikor szigorral és magas követelményszinttel igyekezett a legjobbat, a legtöbbet kihozni diákjaiból.
A tanárnő ismertette a diákmunkák tematikáit. Margittai ajtók és ablakok címmel fotókiállítást tekinthettünk meg, ahol sajátos perspektívából láthattunk vissza Margitta utcáiról művészi képeket. A gótika szín- és formavilágát elevenítették fel a rózsaablakok motívumai, sajátos rozettaminták keltek életre a XXI. századi matt üveglapokon. Ennél a feladatnál papírra rajzolt technikát alkalmaztak a tizenegyedikes diákok. Végül a tanárnő rajzkörös diákjainak a vászonképei kerültek bemutatásra, amelyeket ötödikes és hatodikos tanulók festettek.
Bátori-Angyal Olívia tanárnő megköszönte diákjainak a szorgalmat. Mi pedig csak hálásak lehetünk, hogy éveken át példát mutatott kitartásból és a szakma iránti elkötelezettségből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában