Vakációs program

2023.06.22. 08:36

Bibliahét Csillagvároson: Jézus az én barátom!

Vakációs bibliahét zajlik ezekben a napokban a csillagvárosi református egyházközségben Jézus az én barátom! címmel, több mint negyven gyermek részvételével, köztük egy Csíkcsomortánból érkezett csoporttal.

Ciucur Losonczi Antonius

„Azért a Jézus az én barátom! a témája az idei vakációs bibliahétnek, mert a barátság, mely egy erős kötelék, sajnos, mint annyi minden más, egyre inkább átkerül a virtuális térbe – magyarázta érdeklődésünkre válaszolva Vinczéné Pálfi Judit főszervező, a csillagvárosi református gyülekezet lelkipásztora. – Egyre gyakrabban érzékeljük azt, hogy az összetartó közösségeken, a családokon belül még az egy légtérben tartózkodók is inkább a telefonjukat vagy a számítógép billentyűit nyomkodva online kommunikálnak egymással. Inkább így üzennek egymásnak, ahelyett, hogy megszólítanák egymást, holott a személyes párbeszédre, a beszélgetésekre igenis nagy szükség lenne”.

 

A barátságot a mindennapokban másképpen kellene megélni, erről szól tehát az idei vakációs bibliahét. Arról, hogy a barátom szemébe nézek, együtt nevetünk, szórakozunk vagy vitatunk meg komolyabb dolgokat, mondta Vinczéné Pálfi Judit. Ugyanakkor a természet szépségeire is fókuszálnak, ehhez szolgáltatja a hátteret a Gáti Boróka óvónő által felajánlott díszlet. Szerdán a feldolgozott bibliai történet is a természetben játszódott, az ötezer embernek a megvendégelése, kedden pedig a csodálatos halfogás példázata.

A kézműves-foglalkozások 10 és 11 óra között az udvaron, a szabadban zajlanak, Nyikos Krisztina tanárnő vezetésével, aki kerekesszékben ül, ezáltal pedig a gyermekek azt is megtanulják, hogy mozgássérültként is lehet élni, sőt, az egészséges emberek támaszai, segítői lehetnek egy adott élethelyzetben. 11 órakor bemennek a templomba és leülnek a „meseszőnyegre”. Előkerülnek a didaktikai eszközök, például a „mesélődoboz”, melyben mindig benne van a Biblia és egy-egy földi értéket képviselő tárgy, valamint egy szívecske. Átismétlik az addig tanultakat, énekelnek, imádkoznak. Két nagyobb lány – Ehik Orsolya és Bokor Kyra – javaslatára, akik nagy segítségére vannak a lelkésznek, délben kisebb csoportokban körjátékokra kerül sor, majd áldással zárják a napot.

Amúgy idén nem a holland KOEN-program, vagy a Királyhágómelléki Református Egyházkerület által összeállított anyag volt az alap, hanem Vinczéné Pálfi Judit saját, több évtizedes tapasztalatára hagyatkozott, illetve felhasználta a Csillagocska Alapítvány Láttuk az Ő csillagát című kiadványát, ahonnan nagyon sok jó ötletet merített.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában