SZLN

2023.06.25. 14:31

Best of Geszti-koncert: üdítő könnyedséggel dobta fel a közönséget

Fotó: Alexandru Nițescu

Pikó Stefánia

Legyen szó a Jazz + Az, a Rapülők vagy Geszti Péter bármelyik másik ismert formációjáról, a Geszti-dalok, feldolgozások egy-egy ikonikus darabja minden generációt megmozgat. Néhány évvel ezelőtt, még a koronavírus-járvány előtt volt Gesztinek egy koncertje a várban, de az idei biztosan mélyebb nyomot hagyott sokakban, ugyanis tagadhatatlanul nagyobb bulit sikerült csapni ezúttal. Azt nem fogjuk tudni megfejteni, hogy minek köszönhető ez a sziporkázás, a csapatnak, a jobb hangzásnak, jobb setlist-nek vagy talán Geszti Péter volt most jobb formában – az is lehet, hogy mindezek megfelelő együttállása eredményezte a szombat esti remeklést. A közönség mindenesetre imádta a koncert minden percét, és bár az előadók mindig azt mondják, hogy milyen kivételesen nagyszerű a közönség, ez most nemcsak egy lelkesítő bóknak tűnt.

Geszti Péter láthatóan szívesen jár Nagyváradon, az elmúlt években nemcsak koncertezni jött ide, hanem előadást és közönségtalálkozót is tartott itt, és ez nem is csoda, hiszen a váradiak és környékbeliek minden alkalommal nagy lelkesedéssel fogadják. A nagyváradi várban szombat délután alig néhányan sétálgattak, a koncertre viszont annyira megtelt a helyszín, hogy mozdulni is alig lehetett. És nem is akart mozdulni senki sehová, legfeljebb csak a tánc, az ugrálás és a tapsolás kedvéért.

Tudjuk, hogy a Geszti-dalok nem a nagy lélekdrámák boncolgatásáról szólnak, első ránézésre nem mondanak nagyot, mint például a Nyugi van című szám, ami valójában arról szól, hogy éppen nem történik semmi. Ennek ellenére mégis képesek nagy hatással lenni a közönségre, méghozzá nagyon is pozitív hatással lenni. A funky életérzéssel Geszti, Kiss Enikő és Zabos Regina énekesek, valamint a teljes zenekar életigenléssel, nyárhoz illő könnyed vidámsággal és nem utolsósorban humorral szórták meg a közönséget. Aki még mindig a szürke, téli hónapokból igyekezett feléledni, és átadni magát a nyárnak és minden velejáró pezsgésnek, az most biztosan átesett ezen a folyamaton a koncert révén. Bár minden bizonnyal ennek a koncertnek is meglesznek a savanyú kritikusai, a szétszéledő közönség tömegéből csakis pozitív megjegyzéseket lehetett kihallani. Voltak olyanok, akik visszafogott érdeklődéssel érkeztek az eseményre, és meglepetés volt számukra, hogy Geszti Péter ilyen jó koncerteket tud tartani, míg mások világszínvonalat emlegettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában