Önkormányzat

2023.05.11. 13:32

Lehet jelentkezni a váradi inkubátorházba

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

A Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökség (ADLO) meghirdette a jelentkezési felhívást a „Cresc Oradea Mare” elnevezésű üzleti inkubátorházba. A Nagyváradon a Louis Pasteur utcai volt idegszanatórium épületében működő létesítmény a kreatív területen tevékenykedő vállalkozásokat fogadja be, például az arculattervezéshez, az alkotáshoz, az animációhoz és más kreatív területekhez kapcsolódó szoftverfejlesztők jelentkezését várják. A kreatív területen működő induló vállalkozásoknak pályázniuk kell arra, hogy székhelyhez jussanak az inkubátorházban. A jelentkezési határidő 2023. május 22., déli 12 óra. Az inkubátorház lehetőséget nyújt a kiválasztottak számára, hogy vállalkozásfejlesztési támogatásban részesüljenek. A vállalkozások meghatározott ideig az üzleti inkubátorházban tevékenykedhetnek, ebben az időszakban támogatást, tanácsadási szolgáltatásokat és irodahelyiséget kapnak. Lehetőségük lesz képzéseken, szemináriumokon és konferenciákon részt venni, továbbá segítséget kapnak az üzleti stratégiák kidolgozásában, a finanszírozás megszerzéséhez szükséges projektek megírásában stb., abból a célból, hogy a támogatási időszak lejárta után önállóan tudjanak működni és hogy hosszú távon fennmaradhassanak. 
Az inkubátorházba két évesnél nem régebbi autonóm kis- és középvállalkozások jelentkezhetnek, melyek a kreatív szakágban tevékenykednek. A jelentkezőknek be kell mutatniuk egy megvalósítható üzleti ötletet, melytől azt remélik, hogy az inkubációs időszak után biztosítani fogja számukra az önálló fennmaradást. További feltétel, hogy a székhelyük az ország északi és/vagy nyugati régiójában legyen. A kiválasztott cégek egy szerződést fognak aláírni, melyben vállalják azt, hogy legalább egy munkahelyet hoznak létre, és azt meg is tartják a teljes támogatási időszakban, illetve, hogy minden szükséges intézkedést meghoznak annak érdekében, hogy évente nőjön az éves forgalmuk. Vállalják továbbá, hogy más földrajzi térségben működő gazdasági partnerekkel kötnek kereskedelmi szerződést, illetve teljesítik összes pénzügyi kötelezettségüket. Az érdekeltek május 22-ig nyújthatják be tehát a jelentkezésüket. Az elbírálási időszak május 26-ig tart, ezen a napon teszik közzé az eredményeket a www.crescoradea.ro honlapon. A fellebbezéseket május 29-ig lehet benyújtani, ezek elbírálási határideje május 30. Május 31-én történik meg az interjúk előjegyzése (helyszín, időpont), az interjúk június 6-án és 7-én zajlanak le. A végső eredményeket június 8-án teszik közzé, a szerződéseket június 9-én írják alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában