Gyűjtés

2023.04.06. 17:37

Gyűjtés a Könyvmentők megmaradásáért

Forrás: Facebook/Könyvmentők Egyesület

Törő Enikő

„A Könyvmentők munkája mennyit ér Neked? Van értelme?” címmel indított jótékonysági kampányt a nagyváradi Könyvmentők Egyesület, ugyanis ismét el kell költözniük. Az egykori Könyves Kincsesbányából kell néhány napon belül elszállítsák az ott tárolt kiadványokat. Mint megtudtuk, már találtak is új helyet, egy olyan helyiséget, ahol lehetőség lenne különféle közösségi programokat is szervezni, például könyvvásárt és foglalkozásokat gyerekeknek. Az új helyiség első bérleti díja 1500 lej, a könyvek átszállításának költsége pedig 1000 lejre tehető, tehát összesen 2500 lejre van szükségük legkésőbb hétfő, április 10. reggeléig. „Közösségi összefogásra van szükség, mondhatni egy húsvéti csodára! Ha 500 ember fejenként 5 lejjel támogat minket, akkor megoldódik a helyzet. Van Nagyváradon, Bihar megyében, vagy bárhol e földön 500 ember, aki képes 5 lejt rászánni a kultúrára, a könyvekre, a Könyvmentők Egyesület munkáját segíteni? Sohasem magunkért tettük, amit tettünk, hanem a közösségért, kultúráért. Volt értelme? Mutassátok meg, hogy igen!” – szerepel az egyesület segítségkérő felhívásában. 
Aki szeretné támogatni az egyesületet, az a következő számlaszámra utalhat: IBAN: RO34 RNCB 0032 1719 2653 0001; kedvezményezett: ASOCIATIA SALVATORII DE CARTI; BIC: RNCBROBU, BCR Bank; részletek: donație.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában