Beruházás

2023.04.18. 08:13

Épül az élesdi járóbeteg rendelő új épülete

Egy új, Bihar megyei beruházás kivitelezési szerződését írták alá Bukarestben. Az RMDSZ által vezetett Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium finanszírozásával építeni kezdhetik az élesdi Városi Kórház új épületét.

ERDON-összeállítás

Cseke Attila elmondta: a beruházás az élesdi és az Élesd környéki egészségügyi szolgáltatások színvonalát emeli. „Régi álma ez a helyi közösségnek, amelynek megvalósítására biztosítjuk a finanszírozást. Ezért fontos az RMDSZ kormányzati jelenléte, amely nélkül ez az egészségügyi épület most nem épülhetne meg” – nyilatkozta az RMDSZ-es fejlesztési miniszter.
Az új, Bábolna utcai járóbeteg rendelőt korszerű kórházi felszereléssel látják el, komputertomográfot, röntgengépet és egy mellrákszűrésre alkalmas mammográfiás gépet is vásárol a fejlesztési szaktárca. A járóbeteg rendelőben ugyanakkor fizioterápiás osztályt is létesítenek és szerelnek fel, kivizsgálásokra és analízisekre alkalmas orvosi laboratóriumot, illetve több szakorvosi rendelőt is létrehoznak. Így az élesdi kórháznak belgyógyászati, gyermekgyógyászati, nőgyógyászati, sebészeti, neurológiai, pszichológiai, szemészeti, pszichiátriai, endokrinológiai, kardiológiai, fül-orr-gégészeti rendelői és egy, a cukorbetegek ellátásával foglalkozó szakorvosi rendelője is lesz. A beruházásra 24 millió lejt biztosít a fejlesztési szaktárca.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában