RMDSZ-gyűlés

2023.04.21. 10:51

Beszámoló és tisztújító gyűlések Hegyközpályiban

Tarsoly Normen

Hegyközpályi község mindhárom településén beszámoló és tisztújító gyűlést tartott az RMDSZ Bihar megyei szervezete április 14-én, pénteken. Minden településen népes számban voltak jelen. Hegyközújlakon kezdték a gyűléssorozatot, majd Hegyközszáldobágyon és Hegyközpályiban folytatták. Minden helyi szervezet elnöke megtartotta a beszámolóját, amelyet a jelenlévők elfogadtak, és tisztújításra került sor. A helyi szervezetek elnökeit újraválasztották, eszerint maradtak tisztségükben Hegyközújlakon Somogyi Lajos, Hegyközszáldobágyon Petri Zoltán és Hegyközpályiban Tóth Zoltán. A szervezetek tagjai újabb két év mandátummal ruházták fel az újraválasztott elnököket. A küldöttek megválasztása után körzeti gyűlésre került sor, ahol Somogyi Lajos körzeti elnökként számolt be a jelenlévőknek az elmúlt időszak tevékenységeiről. Beszámolója előtt azonban Borsi Lóránt, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnökhelyettese – aki egyben a tisztújításokért felelős biztos is – tartott tájékoztatót az RMDSZ kormányzati munkájáról, amelyben kiemelte, hogy a szervezet számára a legfontosabb a családok védelme, ezért építenek számtalan bölcsődét és újítanak fel oktatási intézményeket, amelyhez hozzátartoznak a szociális és gazdasági jellegű kezdeményezések is. Borsi Lóránt mindegyik gyűlésen hangsúlyozta a jövő évben esedékes választások fontosságát és az azokon való részvételt, mert a magyar közösségeknek csak akkor tudnak hatékonyan segítséget nyújtani, ha jelen vannak a kormányzásban és a döntéshozatalban.

 

Ezután Somogyi Lajos polgármesternek, a körzet elnökének beszámolójára került sor. Az elmúlt évek tevékenységéről, fejlesztéseiről, a közösségi életről tartott tájékoztatót, valamint a befejezett és futó pályázatokról, programokról. Elmondta, hogy huszonhat fejlesztés, beruházás van folyamatban a községben, többek között az új óvoda megépítése a községben, amely a szakvélemények szerint a legmodernebb megyei szinten. Ebben az óvodában fog indulni magyar tagozat is, és hosszú programos lesz a jövőben. Az óvoda mellett bölcsőde is fog épülni a Cseke Attila miniszter által vezetett fejlesztési minisztérium segítségével. A RO-HU 425 határon átnyúló projekt által sikerült megépítenünk egy vidékfejlesztési központot, és közvetlen mellé két fóliasátrat, amely oktatási célokat szolgál. Az újlaki óvoda és iskola is megújul, valamint a jelenlegi polgármesteri hivatal is a PNRR (Nemzeti Helyreállítási és Rezilienciaépítési Terv) keretén belül. Állandó Ügyeleti Egészségügyi Központot hoznak létre a községben. A közösségi élet is beindult a községben, ezért újból rendezvényekre, bálokra kerülhet sor, április 22-én például tavaszi bált szerveznek Hegyközújlakon. A beszámoló végeztével szavazást kezdeményeztek, amely által mindenki elfogadta az elnök tevékenységét, majd, mivel lejárt a körzeti elnök mandátuma is, ezért új elnök megválasztására került sor, melynek során Somogyi Lajost javasolták, aki a jelölést elfogadta, és a küldöttek egyhangúlag megszavazták. A gyűlés végeztével az egyebek témakörben többen rákérdeztek, hogy a jelenlegi körzeti elnök, Somogyi Lajos indulni szeretne-e a jövő évben esedékes helyhatósági választásokon. Somogyi Lajos igennel felelt a kérdésre, és ebben a témakörben támogató szavazást kezdeményeztek, amely által a több tucat jelenlévő szavazatával támogatta az indulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában