ISU

2023.03.02. 19:01

Tevékenységek a polgári védelem hetében

Forrás: ISU

ERDON-összeállítás

Közel négyszáz tájékoztató és oktató jellegű tevékenységet, valamint gyakorlatot szervezett eddig a Bihar Megyei Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség a polgári védelem hetében, február 25. és március 2. között. A képzések során többek között azt sajátíthatták el a résztvevő diákok, valamint a lakosság, hogy hogyan kell viselkedni és mit kell tenni az egyes katasztrófahelyzetek esetén.

Forrás: ISU

 Március 2-án gyakorlatokat szerveztek iskolásoknak, óvodásoknak és a városházi alkalmazottaknak Biharszentandráson (Sântandrei), Vizesgyánon (Toboliu), Körösgyéresen (Girișu de Criș), Cséffán (Cefa), Oláhszentmiklóson (Sânnicolau Român), Szalárdon, Tótiban (Tăuteu), Papfalván (Popești), Magyarremetén (Remetea), Szászfalván (Măgești), Réven (Vadu Crișului), Érsemjénben (Șimian), Kisősin (Aușeu), Érkörtvélyesen (Curtuișeni), Belényesirtáson (Lazuri de Beiuș) és Feketekápolnán (Căpâlna). Szintén csütörtökön tájékoztató pontokat állítottak fel Belényesben, Székelyhídon és Nagyváradon. Az elmúlt napokban váradi, élesdi, mezőtelegdi, telkesdi (Tilecuș) és alsólugasi (Lugașu de Jos) iskolások ismerkedhettek meg a tűzoltók munkájával. Március 1-jén a kiképző tűzoltók a Nagyváradi Állami Egyetemen tartottak elsősegély-bemutatót 120 egyetemistának, tanárnak és a kiegészítő személyzetnek. Az egyetemistákat célzó elsősegély-tanfolyam március 3-án, pénteken a Partiumi Keresztény Egyetemen folytatódik.

Forrás: ISU

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában