Tárlat

2023.03.15. 08:20

Sami Briss alkotásaiból nyílik kiállítás Nagyvárdon

Fotó: Nagy Noemi

Sami Briss alkotásaiból nyílik képzőművészeti kiállítás a nagyváradi Körösvidéki Múzeum központi épületében (Rulikowski u./Armatei Române 1/A). A festményekből, kisplasztikából és rajzokból álló kiállítást március 22-én, 18 órától nyitják meg. A jászvásári származású, nemzetközileg elismert művész először állít ki romániai múzeumban, legutóbb 12 éve nyílt meg az első és egyben utolsó kiállítása az országhatáron belül.
„A világ nagy galériái által értékelt kiállítói tevékenységével Sami Briss jól megérdemelt elismerést szerzett az országhatárokon kívül. Alkotásainak multikulturalitása mint a gondolat és alkotás szabadságának kifejezése, stílusának egyedisége, témáinak szinte már-már költői mivolta, összetéveszthetlenné teszi Briss műveit. Egy ilyen kiállítás első megszervezése az országban kétségkívül egy jelentős lépést jelent nemcsak a művész számára, hanem Románia számára is” – jegyezte Lucian Romașcanu kultuszminiszter, a tárlat ugyanis részben a minisztérium támogatásával valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában