Területrehabilitáció

2023.02.10. 17:02

Újabb épületeket bontottak le Nagyvárad egy negyedében

Lebontottak négy épületet Nagyváradon a Lisabonei utcán az ottani tömbházak között. A polgármesteri hivatal közleménye azt írja, hogy a dél-rogériuszi övezet több utcája részét képezi egy városi újjáépítési projektnek. Ennek első fázisában lebontják azokat a főként magánházakból álló építményeket, amelyeket a tömbháznegyedek kialakításakor nem bontottak le, hanem megmaradtak. Az önkormányzat szándékai szerint lebontaná a Szováta, a Slatinei, a Fagului és a Lisabonei utcákon lévő kisebb ingatlanokat, hogy helyükön zöldövezeteket vagy parkolóhelyeket alakítson ki. Az elmúlt napokban a Lisabonei utcán négy ingatlant bontottak le, melyeket a város 542 ezer euróért vásárolt meg a tulajdonosoktól. A terület megtisztítása után a nagyváradi helyi tanács fog szavazni a Lisabonei utcai városrehabilitációs projektről. 

Emlékeztetőül: az önkormányzat megvásárolja azokat a magánházakat, melyek a kommunista rendszerben felépült tömbháznegyedek között megmaradtak. Mivel az önkormányzat helyi közérdeknek nyilvánította ezeknek az ingatlanoknak a megvásárlását, ezért a tulajdonosok nem bővíthetik ingatlanaikat csak karban tartási munkálatokat végezhetnek rajtuk, illetve nem is adhatják el azokat másnak, csakis az önkormányzatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában