Városháza

2023.02.28. 17:34

Új helyi tanácsos

Fotó: Artist-freed

Sorin-Vasile Negruțiu váltotta a Nagyváradi Helyi Tanácsban Flavius Calapodot, aki a múlt év végén mondott le tisztségéről, hogy saját vállalkozásaival foglalkozzon. Az 52 éves Negruțiu a 27. volt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) listáján a legutóbbi helyhatósági választásokon. A politikus a legutóbbi tanácsülésen tette le a hivatali esküt. Az Ebihoreanul portál rövid életrajzot közölt Sorin-Vasile Negruțiuról. A politikus közgazdászi képesítést szerzett a Nagyváradi Egyetemen, mesteri fokozatát szintén Váradon szerezte közigazgatás-menedzsment szakon. A 90-es évek elején tanár volt, majd 1997-től a Bihar Megyei Talajjavító Hatóságnál (ANIF) helyezkedett el közgazdászként. Az időközben talajjavító társasággá (SNIF) változott megyei intézménynél 2004-től a gazdasági igazgatói tisztségbe került. 2010 után több más funkciót töltött be a SNIF különböző kirendeltségeinél. 2013–2014-ben felügyelő volt a Bihar Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságon, 2014-től pedig a Nagyváradi Hőszolgáltató Vállalat könyvvizsgálója, valamint a közterület-fenntartó igazgatótanácsának a tagja.
A Nagyváradi Helyi Tanácsnak 27 választott önkormányzati képviselője van, közülük húszan a PNL tagjai, az RMDSZ négy, a Szociáldemokrata Párt (PSD) pedig három tanácsossal rendelkezik a helyi döntéshozó testületben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában