Lilliput

2023.02.10. 08:32

PETŐFISÁNDOR@ARANY.HU az Adyban

Kirkósa Enikő

A február 6 – február 11. közötti héten a Szigligeti Színház Lilliput Társulata "beköltözött" az iskolába. Az 5-8. osztályosok egy-egy magyarórájára látogattak el, és magukkal hozták a hevesvérű Petőfit, a szerény, szelíd Aranyt és Szendrey Júliát, az apai akarattal is dacoló lázadó leányt. Ezek a 200 évvel ezelőtt élt irodalmi alakok úgy léptek ki a tankönyvek lapjairól, hogy elhittük: ma is élnek, szólnak hozzánk, érzéseik a mi érzéseink is, és ha ma is élnének, valószínűleg megtalálnák magukat a 21. század forgatagában is.

 

 A nem mindennapi előadásnak a diákok is részeseivé váltak, hiszen – ha elég bátrak voltak – elmondhatták, mi jut eszükbe Petőfiről, mi az, amit mindannyian szeretnek, mire emlékeznek a Toldiból, mit gondolnak a szerelemről, sőt, kezet is rázhattak Petőfivel. Több hasonló ilyen alkalmat remélve, köszönjük a lendületes, fiatalos előadást, az élettel teli irodalmi élményt a Lilliput Társulat csapatának!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában