Rendőrség

2023.02.22. 11:02

Nagycsoportosoknak tartanak játékos foglalkozásokat

Forrás: Rendőrség

ERDON-összeállítás

A rendőrség bűnmegelőzési osztálya a 2022/2023-as tanév során óvodásoknak is szervez különféle foglalkozásokat, melyek célja, hogy a gyerekek játékos módon tanulják meg az alapvető közlekedési szabályokat és azt, hogy hogyan viszonyuljanak az idegenekhez. A program Nagyváradon is zajlik az ,,A biztonság ABC-je – rajzolunk, játszunk, szabályokat tanulunk” projekt keretén belül. Elsősorban nagycsoportosoknak tartanak a rendőrök programot, ugyanis ők hamarosan iskolába fognak járni. A programban már több mint 300 óvodás vett rész a következő tanintézményekből: 23-as számú óvoda, Don Orione óvoda, 45-ös számú óvoda, 56-os számú óvoda és 52-es számú óvoda.
A Bihar megyei rendőrök havonta látogatnak el valamelyik óvodába, rajzolós játékokat, valamint oktató kisfilmeket és más interaktív foglalkozásmódokat használnak fel ahhoz, hogy a gyerekek megtanulják és megértsék, hogy hogyan viszonyuljanak az idegenekhez az utcán, a játszótéren, de arról is szó van, hogy más gyerekekkel hogyan viselkedjenek és főként hogyan közlekedjenek biztonságosan. A program egész tanévben folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában