Beruházás

2023.02.14. 11:55

Árajánlatokat várnak a kulturális központ megépítésére

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Ciucur Losonczi Antonius

A Bihar Megyei Tanács február 13-án versenytárgyalást írt ki a nagyváradi multifunkcionális kulturális központ építésére. A pályázóknak a következő munkálatokat kell elvégezniük: közművesítés, bekötőutak, sétányok, járdák, zöldövezetek kialakítása, az építkezési terület megszervezése. Az ingatlanban lesz egy 1244 négyzetmétert elfoglaló, 1077 ülőhelyes díszterem, két, összesen 607 négyzetméteres kisebb terem, folyosók, pincehelyiség és egy co-workingra alkalmas helyiség. Ugyanakkor közélelmezési egységeknek is helyet biztosítanak. 

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Árajánlatokat 2023. március 23-ig lehet tenni, a befektetés becsült értéke nettó 91,4 millió lej, a megbízási szerződés 32 hónapra szól majd. A létesítmény 17.778 négyzetméteren épül majd meg Nagyváradon a sportiskola, a megyei könyvtár, a Körösvidéki Múzeum, a Területi Munkafelügyelőség, a számvevőszék leendő székháza, a Partenie Cosma Líceum által határolt részen és a Făgărașului utca által határolt telken. A beruházást a RO-HU-program keretében, európai uniós vissza nem térítendő pénzalapokból biztosítják, illetve a kulturális tevékenységhez szükséges speciális berendezések megvásárlására, valamint a zöldövezetek kialakítására más forrásokat keresnek. A központban lehet majd rendezni színházi előadásokat, koncerteket, kongresszusokat, a kulturális, tudományos és üzleti turizmus fellendülését remélik a projekt megvalósításától. Mint ismeretes, a műszaki terv elkészítésére meghirdetett ötletbörzét a Stefano Pozzi & Partners SRL nyerte.

Forrás: Bihar Megyei Tanács

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában