Programajánló

2023.01.18. 12:43

Magyar Kultúra-heti programok

Idén is több napon keresztül ünneplik közösen a magyar kultúrát Nagyváradon, Margittán, Debrecenben és Berettyóújfaluban. A továbbiakban a nagyváradi és a margittai nyilvános rendezvények időpontjait és helyszíneit ismertetjük.

Forrás: Facebook

Margittán a Horváth János Elméleti Líceum biztosít helyszínt számos műsornak, ezek közül a nagyközönség által látogatható január 19-én, ma 10 órakor Marosán Csaba kolozsvári színművész Költészetünk vadvirága című előadása. Január 20-án, pénteken a művelődési házban 16 órától kiállítás nyílik (Margitta képekben, motívumokban). 17 órától bemutatják Zatoschil-Ballai Zsuzsa tájékoztató füzetét (Szemelvények Margitta történetéből), melyet kerekasztal-beszélgetés követ. Ünnepi beszédek 18 órától hangzanak el, majd fellép a Bajnóca Néptánccsoport. Január 21-én, szombaton 11 órától interaktív padokat avatnak a művelődési ház előtti téren.

Nagyváradon január 20-án, pénteken 18 órakor az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület Kölcsey Ferenc életútja című tárlatát avatják a Vilidár István Galériában. Január 21-én, szombaton 16 órától Kikből lesznek a jövő képzőművészei? címmel kerekasztal-beszélgetés lesz a Moszkva Kávézó nagytermében. Január 22-én, vasárnap 16 órától Kiss Kálmán berettyóújfalui festő műveiből nyílik kiállítás a Tibor Ernő Galériában. 18 órától 120 nagyváradi diák közösen szavalja a Barátok templomában a Himnuszt, mellyel párhuzamosan 50 Bihar megyei tanuló is ezt teszi Budapesten, az Országházban, a kortársaival együtt és Novák Katalin köztársasági elnök társaságában. 19 órától átadják a szokásos díjakat a színházban. Január 24-én, kedden 17 órától Botházi Mária Fűnyíró a Tündérkertben című könyvét mutatják be a Bunyitay-könyvtárban. Január 26-án, csütörtökön 17 órától nyílik meg Az ecsettől a mennyezetig – bútorfestők templomkazetta-feldolgozásaiból című kiállítás a nagyváradi vár C épületének I. emeletén. Január 27-én, pénteken 18 órától Dutka Ákos-emlékestet tartanak a színházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában