Hídépítés

2023.01.12. 17:38

Félig elkészült az új Pece-híd

Ötven százalékban készültek el a Feldioarei utca közelében a Pece felett átívelő új híd építési munkálataival.

Forrás: Ebihoreanul

ERDON-összeállítás

A hét közepén a munkások a hídgerendák tartószerkezetein dolgoztak, amelyek legkésőbb február elején kerülnek a helyükre. „Jelenleg a két hídfőn dolgoznak, amelyekre a gerendák fognak kerülni. A következő hetekben, legkésőbb február elején elkezdődik a hídgerendák elhelyezése‟ – mondta el az Ebihoreanulnak Sebastian Marchiș, a városháza műszaki igazgatója, aki szerint a munkálatok a felénél tartanak, de mostantól az ütem fel fog gyorsulni. „Az építés legnehezebb részének vége. Az építők eddig a Pece vízszintje alatt dolgoztak, lehelyezték a szádfalakat, de beszivárgást tapasztaltak, amit meg kellett szüntetni” – tette hozzá a műszaki igazgató. Az új Pece-hidat tavasszal adják át, az időjárástól függően a munkálatokkal április végéig, legkésőbb május elejéig végeznek.

Forrás: Ebihoreanul

Ahogyan már korábban megírtuk, az új Pece-híd a Feldioarei utca meghosszabbításaként fog megépülni, mely a December 22. parkot fogja összekötni a Ceyrat lakónegyeddel. A beruházás fővállalkozója a Porr Construct, amely az Electro-Aparataj, a Costin și Vlad tervezőiroda, a Someș Top Grup, valamint a Ritmoteh cégekkel fog együtt dolgozni. A nyertes pályázó 2.454.790 lejért (áfa nélkül) vállalta el a híd megépítését. Az átkelő 18,80 méter hosszú lesz, 14 méter széles, kétoldalán járdával, a kivitelezési idő pedig fél év. A munkálatokkal párhuzamosan, az új villamossínek mellett bővítik és korszerűsítik a Făgărașului utcát úgy, hogy menetirányonként egy-egy sávos legyen. Ezen beruházások lezárultával a Ceyrat negyedet sokkal könnyebben meg lehet majd közelíteni.

Forrás: Ebihoreanul

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában