Jó hír

2023.01.19. 15:10

Elkezdheti a kezelést Szabó István

Egy kedvező fordulatnak köszönhetően hamarosan elkezdheti a kezelést a ritka és súlyos betegségben szenvedő Szabó István, akinek tavaly novemberben indítottak gyűjtést.

Forrás: Facebook/Szabó István

P. Nagy Noémi

Jó hírrel kereste meg szerkesztőségünket január 19-én Szabó Erzsébet, Szabó István felesége. Mint elmondta, férje kezelőorvosa a legutóbbi látogatáskor remek híreket közölt velük, mégpedig azt, hogy belátható időn belül meg fogja kapni a kezeléséhez szükséges gyógyszert a biztosítón keresztül. A papírmunkák ugyan még időbe kerülnek, de Szabó István addig sem kell várjon, már most elkezdheti a kezelést, hiszen az adománygyűjtés során összegyűlt összegből megvásárolhatnak több adag gyógyszert. Majd ezt követően a biztosítón keresztül kapja meg a fennmaradó adagokat, így biztosítani tudják a folytonosságot. A kezelés előtt, amit vagy Nagyváradon, vagy Kolozsváron végeznek el, Szabó Istvánnak újra be kell feküdnie a kórházba, hogy különböző vizsgálatokat végezzenek el. Azt még nem lehet tudni, hogy István szervezete hogyan reagál majd erre az új kezelésre, de a család a legjobbakat reméli. Szabó Erzsébet háláját és köszönetét fejezte ki mindazoknak a barátoknak, ismerősöknek és ismeretleneknek, valamint a cégeknek, akik adományaikkal segítették férje gyógyulását. A kedvező fordulatnak köszönhetően már nincs szükség a gyűjtés folytatására sem.

Ahogy korábban már megírtuk, Szabó István 2019 óta küzd Non-Hodgkin-limfómával, három kemoterápiás kezelésen és egy őssejt-átültetésen van túl. A harmadik kezelést követő kivizsgálás eredményei viszont azt mutatták, hogy a betegség nagyon agresszívvá vált és a negyedik stádiumba került. Az itteni orvosok már semmilyen más megoldást nem láttak, csak egy olyan gyógyszeres kezelést, amit eddig Romániában nem fedezett az egészségügyi biztosítás, ezért a család saját erőből és az összegyűlt támogatásokból szerette volna megvásárolni Németországból a Poteligeo nevű gyógyszert (húsz adag), ami 130.000 euróba kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában