Közgyűlés

2023.01.30. 12:59

Az RMDSZ nem támogatta a gyermekvédelmi igazgatóság átalakítását

Néhány percig tartott hétfőn délelőtt a Bihar megyei önkormányzati képviselő-testület rendkívüli közgyűlése, melynek a Zoom online platform biztosított otthont. Tíz előterjesztés szerepelt a napirendi pontok közt, ezeket Mircea Mălan, a megyei tanács egyik alelnöke ismertette, és szinte valamennyi egyhangúan átment.

Forrás: Facebook/DGASPC

Ciucur Losonczi Antonius

Az előterjesztések között az egyetlen kivételt a Bihar Megyei Gyermek- és Társadalomvédelmi Főigazgatóság (DGASPC) szervezeti diagramjának az elfogadására vonatkozó jelentette, mely határozattervezetről való szavazásnál tartózkodtak az ellenzékben levő RMDSZ-es és szociáldemokrata párti (PSD) frakciók. Borsi Imre Lóránt frakcióvezető lapunknak ezt azzal indokolta, hogy az RMDSZ ebben a mandátumban így tesz minden olyan előterjesztésnél, melynek tárgya a megyei tanács saját apparátusának vagy az alárendelt intézményeinek a szerkezeti átalakítása.
A legtöbb projekt különböző közhasznú beruházások műszaki-gazdasági mutatóinak a jóváhagyását tartalmazta, úgymint: a belényesi ipari közművesítés; a 79-es országút (E671) Nagyvárad és a Mácsapuszta felé vezető úttal való kereszteződés közti útszelvényének a kettőről négysávosra történő kiszélesítése, beleértve a kisajátítási eljárások elindítását is; a 19-es országút (E671) a Nagyvárad és Bihar község bejárata közti útszelvényének a kettőről négysávosra történő kiszélesítése, beleértve a kisajátítási eljárások elindítását is; a 792-es megyei út Váradles és a Bihar-Arad megyehatár közti szakaszának a javítása, illetve a Bél- Tenke- Váradles közti 792-es megyei útszelvény felújítása.
Egy másik határozattervezet a Hegyközpályi és Bihar közti megyeiút-menti kisajátításokra vonatkozott. Megszavazták ugyanakkor a tanácsosok azt is, hogy együttműködési megállapodást kössön a megyei tanács és Vaskohsziklás városa vissza nem térítendő támogatások lehívása céljából egy integrált szolgáltatásokat nyújtó közösségi központ létesítése érdekében, valamint partnerként részt vegyen a megyei önkormányzat az Észak-nyugati Regionális Felhő elnevezésű informatikai jellegű kezdeményezésben, melynek célja a könnyebb elektronikus hozzáférése az állampolgároknak a hatóságok által nyújtott közszolgáltatásokhoz, illetve az adatbázisok hatékonyabb közös kezelése az érintett megyék által.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában