Munkálatok

2022.12.14. 07:37

Zúzott kővel szórják le a sáros utcákat

Zúzott követ szórnak le azokra a nagyváradi utcákra, ahol már korszerűsítették a víz- és csatornahálózatot, de csak jövőre fogják kiépíteni az esővíz-elvezetést.

Forrás: ebihoreanul.ro

Mint arról beszámoltunk, a Nagyváradi Vízművek kicserélte a víz- és csatornahálózatot huszonegy utcán, zömében a Csillagvároson, azaz a Rulikowski út és a Vámház (Evreilor deportați) utca övezetében. A Nagyváradi Helyi Tanács úgy döntött, hogy ne hozzák még helyre a feltört utcákat, hanem a Vízművek előbb építse ki azokon az esővíz-elvezető rendszert is, és csak miután azzal végeztek, korszerűsítsenek minden érintett részt. Ez azonban azt jelenti, hogy még néhány hónapig sárban, porban kell közlekedniük az érintett utcákon lakóknak, ráadásul a köztisztasági vállalat járművei sem tudnak behajtani ide, hogy kiürítsék a szemétgyűjtő kukákat. Valószínűleg a polgárok panaszainak nyomására a polgármesteri hivatal ideiglenes megoldásként elkezdett kavicsot szórni a Coziei és a Mimozei utcákon, és ez a munkálat folytatódni is fog a környéken. „Megkértük a kivitelezőt, hogy minden olyan utcában, ahol korszerűsítették a víz- és csatornahálózatot, szórjanak le zúzott követ. Az esővíz-elvezető csatornák cseréje után történik majd meg az aszfaltozás és a járdák megépítése” – nyilatkozta a Bihoreanul hetilapnak Florin Birta polgármester, aki korábban elismerte, hogy a felásott utcák jelenleg rossz állapotban vannak, és jövő tavaszig nehezebb ott a közlekedés, de jövő nyárra teljesen meg fog újulni az említett övezet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában