Kész

2022.12.30. 14:42

Megnyitják a forgalom előtt az újraépített tenkei hídat

A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint hamarosan befejeződnek a Tenke Bélfenyér felőli kijáratánál levő híd rekonstrukciós munkálatai, ezért december 31-től ismét használhatják a gépjárművek és az emberek.

Ciucur Losonczi Antonius

Az átkelő a Fekete-Köröst szeli át, és a 792 A jelzésű megyei út halad rajta keresztül. A beruházás egy nagyobb szabású projekt részét képezte, melynek keretében Tenke környékén korszerűsítettek vagy újraépítettek 6 hidat, összesen több mint 4 millió euróból, európai uniós vagy megyei pénzalapokból. Ez a híd 77.9 méter hosszú és 11,8 méter széles. Az úttest 7,8 méter széles, és védőkorlátok teszik biztonságossá a gyalogosközlekedést. A munkálatok idején egy ideiglenes hidat lehetett használni, ezt márciusig szétbontják. Ez a befektetés bruttó 5,8 millió lejbe került, a kivitelező a Dumexim Kft.- Tisoti Exim Kft.- Industrial Construct Ardeal Kft. alkotta konzorcium volt.

 

Címkék#tenke#híd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában