Munkálat

2022.12.05. 11:03

Kiépül az esővízelvezetés is

Néhány hónapig még türelemre lesz szükségük a nagyváradi Rulikowski és Vámház utcák környékén lakóknak, mert a víz- és csatornafelújítási munkálatok befejezése után az esővíz elvezető csatornákat is kiépítik a városrészben.

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

Pap István
A vízelvezető csatorna-rendszert is kiépítik a Vámház (Evreilor deportaţi) és a Rulikowski (Armatei Române) utcákon és azok környékén. A nagyváradi helyi tanács múlt csütörtöki ülésén két határozatot fogadott el erre vonatkozóan. Az egyik munkálat a Coziei, a Mărăşti, a Mimozei, a Moţilor, a George Topârceanu, a Ion Vidu, a General Leonard Mociulschi, az Alexandru Vaida Voievod és a Bacăului utcákon fog zajlani, a beruházás költségvetése 15 millió lej áfával együtt, a kivitelezési időszak kilenc hónap. A másik határozat a Constantin Tănase, a Beiuşului, a Cloşca, a Nicolaus Olahus, az Erou Marius Cosma, a Vámház (Evreilor deportaţi), a Garoafei, a Titu Maiorescu, az I.L. Caragiale, az Arany János, a Grigore Ureche, a George Enescu és a Rulikowsky (Universităţii) utakat foglalja magában, a beruházás költségvetése 24,2 millió lej áfával együtt, a kivitelezési időszak szintén kilenc hónap. A napirendi pontok vitáján Florin Birta polgármester elmondta, hogy a felsorolt utcákban a Nagyváradi Vízművek kicserélte a víz- és csatornahálózatot. Most már tulajdonképpen elkezdődhetne az utcák helyreállítása, de a városvezetés úgy döntött, hogy inkább pénzt ad a Vízműveknek arra, hogy építse ki az esővíz elvezető csatornákat is, és miután ezzel a munkával végeznek, akkor fogják korszerűsíteni az utcák felületét, azaz új aszfaltburkolattal, új járdákkal látják majd el azokat.
A polgármester hozzátette, hogy a felásott utcák jelenleg rossz állapotban vannak, és jövő tavaszig nehezebb ott a közlekedés, de jövő nyárra teljesen meg fog újulni az említett övezet. A két határozatot egyhangúlag megszavazta a helyi tanács.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában