Közösség

2022.11.18. 10:50

Jótékonysági koncertet szerveztek Bíró Éva gyógyulásáért

Karitatív koncert helyszíne volt csütörtökön este a Partiumi Keresztény Egyetem díszterme. Felléptek a Művészeti Líceum kamarazenei együttesei, szimfonikus zenekara és tehetséges szólistái. Az iskola tanárainak és diákjainak alkotásaiból is lehetett vásárolni és a befolyt összeget, valamint a koncert során összegyűjtött adományokat teljes mértékben Bíró Éva gyógykezelési költségeire ajánlják fel a szervezők.

Fotó: Alexandru Nițescu

Ciucur Losonczi Antonius

A Nagyváradi Művészeti Líceum és a Partiumi Keresztény Egyetem által közösen szervezett színvonalas program célja nem volt más, mint az összefogás Bíró Éva gyógyulásáért, illetve mindazoknak a megszólítása, akik szándékuk és lehetőségeik szerint segíteni szeretnének. Lehetett ugyanakkor vásárolni a diákok és tanárok alkotásaiból, válogatni a szebbnél szebb festmények, kerámiai alkotások, saját készítésű vázák és díszek közül. Az adományokat, valamint az alkotásokra fizetett összeget teljes mértékben Bíró Éva gyógykezelésére utalják.

 

Balázs Zoltán, a PKE művészeti tanszékének vezetője azon meggyőződésének adott hangot: az emberek többsége jó, ha pedig trauma ér valakit, vagy nehézségekkel küszködik, akkor nem az a megoldás, hogy hagyjuk, hadd boldoguljon saját maga, hanem szolidarizálunk vele és amiben tudunk, segítünk neki.

„Egy ilyen jobb világot szeretnénk építeni, illetve ilyenben élni mi is a gyermekekkel, ezért is készültünk nagy szeretettel és lelkesedéssel erre az alkalomra. Bíró Éva három gyermeke a Művészeti Líceum diákja, ezért úgy érezzük, közösségként az ügy mellé kell állnunk és támogatnunk kell erőnk függvényében az ő gyógyulását!”, fogalmazott Nagy Gabriella igazgatóhelyettes. Biró Éva üzenetét, köszönetét Soós Nimród diák olvasta fel, majd a fellépők következtek.

Az iskola szimfonikus zenekarát Nagy Viola tanár vezényelte, majd Bacsó Ágnes diák énekelt. Kristály Viola A halálraítélt húga című népballadát adta elő, Bodi Gréta Nóra, César Franck: Panis angelicus című motettáját, felkészítőtanára Bulzán Annamária, zongorán kísérte Benczédi Mónika tanár. Ferencz István, Niccolo Paganini Caprise no. 12 című darabjával készült, felkészítő: Lupse Anita. Takács Zsófia és Oszaczky-Butkay Gergő, Mozart híres operájából, a Don Giovanniból a La Cidarem La Mano című duettet énekelték, felkészítő Béres Csilla, zongorán kísérte őket Ferencz Mercédesz.

Majd bemutatkozott a Park Szálló hangjai csapata (Szabó Andrea, Szivák Pál, Soós Nimród, Hegyedi Klaudia, Drimba Krisztina és Takács Zsófia, irányítótanáruk Mados Andrea), akik beneveztek az Örökségünk Őrei versenybe. Mircescu Georgiana fuvolatanár hangszeres lánycsapata következett: Szakács Panna, Füzesi Sára, Bacsó Ágnes és Simó Fanni, akik Antonio Vivaldi A négy évszak című művéből adtak elő két részletet, valamint a Gólyák meséje című darabot, Silvia Sommer szerzeményét. Cozak Dávid (hegedű) és Benczédi Kristóf (zongora) duettjében Fritz Kreisler Schön Rosmarin című kompozíciója csendült fel, felkészítők: Lupse Anita és Radó Judit. Drimba Krisztina és Oszaczky-Butkai Gergő a Margaret Island Békülés című dalát adták elő (felkészítő Lukács Annamária), majd a Vura János tanár által felkészített trombitás együttes produkciójának tapsolt a közönség. Végül Kovács Kitti, Szabó Andrea, Takács Zsófia, Szücs Gabriella, Oláh Emília, Hegyi Jázmin, Oszaczky-Butkay Gergő, Tasadán Evelin a Mary Poppins című musicalből a „Szuperfenofreneticomaxikapitális” című dallal léptek fel, felkészítő Béres Csilla, zongorán kísérte őket Ferencz Mercédesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában