Ünnepség

2022.09.05. 15:21

Tanévnyitó az Eminescu főgimnáziumban

Fotó: János Piroska

János Piroska

Sok más tanintézményhez hasonlóan a nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnáziumban is ünnepélyes keretek között kezdték meg hétfőn a 2022–2023-as tanévet. A cikluskezdő osztályokat reggel kilenc órára várták az iskola udvarán. Több mint 360 diák – köztük három magyar tannyelvű középiskolai osztály – kezdte meg tanulmányait az Eminescuban. Az iskola udvarán összesereglett tanulókat, szülőket, tanárokat Livia Muntean igazgató köszöntötte, áldást mondott Cadar Ioan aligazgató, vallástanár, majd Ágoston-Palkó Emese aligazgató kapott szót. Ünnepi beszédében az aligazgató elmondta: reméli, életre szóló barátságok, mester-tanítvány kapcsolatok kezdete is ez a nap, s a tanulmányaikat kezdő diákok megtalálják helyüket az iskolában. „Az elmúlt időszak arra tanított meg, hogy az életünk nem áll olyan biztos alapokon, mint hittük, a világ gyorsan változik, alkalmazkodni kell, rugalmasnak lenni, jól tűrni a bizonytalanságot. Ennek megtanulása közös feladata a diákoknak és tanáraiknak” – mondta el, sok erőt, kitartást kívánva ugyanakkor a szülők számára is. 

Fotós: János Piroska

Livia Muntean iskolaigazgató beszédében felkérte a diákokat: tegyék félre mindazt, amit eddig a tanintézményről kívülállókként hallottak, és önmaguk tapasztalják meg, milyen annak diákjainak lenni. Az iskola nevelő, egy jobb életre való felkészítő szerepe mellett kiemelte a család fontosságát, felhívva a szülők figyelmét arra, hogy ne bízzanak mindent az iskola felelősségére, hiszen a gyermekek számára esszenciális dolgok a családban történnek. Ünnepi beszédének végeztével bemutatta a cikluskezdő osztályok tanítónőit, osztályfőnökeit. A 9. H osztály osztályfőnöke Kurucz Éva vallástanár, a 9. I természettudományok osztály osztályfőnöke Újvárosi Edit biológiatanár, a 9. J matematika-informatika osztály osztályfőnöke Kováts Tünde testnevelés tanár. A tanévnyitón a Bihar megyei Rendőr-főkapitányság részéről Ghinea Ștefan felügyelő volt jelen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában