Figyelemfelkeltés

2022.07.22. 10:18

Piros színnel a befogadásért

Fotó: Alexandru Nițescu

Piros színnel világítják ki a nagyváradi Görögkatolikus Püspöki Palota épületét a Kivilágítás a befogadásért nevet viselő projekt keretében pénteken 21 órától. A kezdeményezés a Romániai Speciális Olimpiai Mozgalom, a nagyváradi Lions Club és a romániai Lions Clubs District 124 szervezésében zajlik. „A pénteki akcióval arra emlékezünk, hogy a Speciális Olimpiai Mozgalom ötvennégy éve kezdte meg tevékenységét, amely során globálisan küzd az értelmi fogyatékossággal élő emberek diszkriminációjának felszámolásáért és egy befogadóbb társadalom megteremtéséért” – áll a váradi Lions Club közleményében.

A Romániai Speciális Olimpiai Mozgalom már korábban is szervezett hasonló megmozdulásokat országszerte. A pénteki rendezvény amúgy országos méretű, az érdeklődők a közösségi médiában követhetik, hogyan néznek ki más híres épületek piros színnel megvilágítva. A váradi Lions Club részt vesz a Román Vöröskereszt karavánjának tegnapi és mai akciójában is, amelynek keretében a tenkei művelődési házban ingyenes orvosi szolgáltatásokat nyújtanak hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok számára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában