Programok

2022.06.30. 19:00

Mozgalmas nyár a szalontai MIDESZ-szel

Közlemény

A nagyszalontai MIDESZ június elsején indította el a Recreatio projektjét, amelynek lényege, hogy különböző tevékenységek és programok segítségével egy átfogó képet kapjon arról, hogy a fiatalok életére milyen hatással van a járvány időszaka. A Recreatio Natura, Recreatio Creativ, Recreatio Competition, Recreatio Turism és a Recreatio Divertisment programok olyan tevékenységeket biztosítanak a fiataloknak, amelyek során kikapcsolódhatnak, szórakozhatnak, valamint különböző non-formális oktatási tevékenységekbe bekapcsolódva saját képességeiket és készségeiket is fejleszthetik. A projekt programjaiba nagyszalontai fiatalok mellet makói, debreceni valamint vajdasági és felvidéki fiatalok is bekapcsolódnak. A projekt szakmai vezetője Vitális Regina elmondta, hogy a programok jelentős része természetközelben fog zajlani, így a fiataloknak lehetőségük nyílik arra, hogy megismerjék a környezetükben lévő kikapcsolódásra és feltöltődésre alkalmas helyeket. A projekt részét képezi alkotótábor, lesz benne sportrendezvény és természetesen a szórakozásra is nyílik lehetőség. A projekt támogatói a helyi vállalkozók mellett a Communitas Alapítvány, Magyar Ifjúsági Sport és Rekreációs Egyesület, Civilek a Fiatalokért Egyesület és a nagyszalontai Polgármesteri Hivatal.

Forever Dance /Erasmus+

A MIDESZ fiataljai Barna Szilárd vezetésével június 20–26 között részt vettek Sárándon a Forever Dance nemzetközi ifjúsági csereprogramban. A Kárpátia 2000 civil szervezet által irányított projekt fő célja, hogy a magyarországi, romániai és szlovákiai fiatalok a tánc segítségével ismerjék meg egymás népi kultúráját és hagyományait. A programok során voltak csapatépítő játékok, tánctanulás, kézművesség is. Kikapcsolódásként Hajdúszoboszlón pihentünk, valamint nagy élmény volt a Hortobágyi pusztán eltöltött idő, ahol a csikósok életmódjával ismerkedtünk meg. A projekt zárásaként a derecskei városnapon táncházra került sor, ahol a leglátványosabb produkció az érmihályfalvi Nyíló Akác tánccsoport fellépése volt.

Civil Piknik

Június 24-én a Hajdú-Bihar Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ „Civil Piknik” rendezvényére meghívta a nagyszalontai MIDESZ-t is. Az esemény lehetőséget biztosított a térségben tevékenykedő civil szervezeteknek, hogy bemutatkozzanak, valamint megismerjék egymás tevékenységeit. Az egyesületek képviselőit Serfőzőné Bencsik Margit köszöntötte, majd a Civil Központ szakmai munkatársa, Aranyosi-Varga Alida, értékelte az elmúlt félév programjait, valamint külön kitért a hátralévő programokra is. A rendezvény záró akkordjaként, a Hajdú-Bihar Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház képviselői egy „láthatatlan ebédet” szerveztek. A résztvevő civil szervezetek képviselői kipróbálhatták, hogy milyen egy látássérült embernek ebédelni, illetve milyen így használni az evőeszközöket és elfogyasztani az ételt. A részt vevő MIDESZ tagok számára tanulságos volt ez a gyakorlat. A rendezvényen számos civil szervezet képviselői tudtak partnerséget kialakítani és jövőbeni együttműködésekről értekezni. A MIDESZ képviselőinek is sikerült az eddigi kapcsolati kört tovább bővíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában