Összejövetel

2022.06.23. 11:00

Időutazásos irodalmi délután

Irodalmi témájú összejövetellel folytatódott kedd délután az az eseménysorozat, melyet a nagyváradi Slash Light Kulturális Művészeti Egyesület szervez ezen a héten a 10. Szent László Napok keretében a vár M épülettestében.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

A jelenleg Szegeden élő, de váradi származású Szilágyi Perjesi Katalin olvasta fel A szalamander vár bukása című novelláját, amely 2014-ben nyert a Fegyvert s vitézt éneklek című történelmi pályázaton, és megjelent egy antológiakötetben. Közreműködött Thurzó Sándor József brácsaművész.

A meghívottat Mészáros Varga Erzsébet egyesületi elnök köszöntötte, illetve mutatta be eddigi életútját, pályafutását, melyből kiderült, általában kisprózákat ír, és irodalmi ösztöndíjakra is szívesen pályáz. A szerző elmondta: szándékosan hozott egy olyan írást, mely kötődik a vár, illetve a város történelméhez, ugyanis a cselekménye 1660-ban, a török ostrom idején játszódik. „Időutazásra hívom tehát önöket: dőljenek hátra, és fogadják szeretettel az általam nagy örömmel és alázattal írt mese cselekményének a kibontakozását”, fogalmazott Szilágyi Perjesi Katalin. Megjegyezte: nem tartja magát írónak, csak észreveszi a fentről küldött információkat, és továbbítja ezeket az emberek felé, az írás pedig terápiaként hat rá.

A felolvasás után Varga Bernadette, a Slash Light másik alapítótagja azt értékelte, hogy egységet alkotott a szöveg és a zene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában