Kiülünk a közös mennybolt alá

2022.05.17. 13:00

Pódium-est a LEK-ben

Fotó: János Piroska

János Piroska

Az identitásról, az anyanyelv megtartó erejéről, magyarságról szólt szombaton kora este a váradi Kiss Stúdió Színház és a budapesti Art's Harmony közös előadása, amely a Kiülünk a közös mennybolt alá címet viselte.

A tánc, a zene, a költészet, s nem utolsósorban a színészi játék volt a középpontban az előadáson, melyet a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ (LEK) múzeumtermében tartottak. Az összművészeti előadáson Meleg Vilmos és Kiss Törék Ildikó színművészek előadásában elhangzottak többek között Ady Endre A tűz csiholója, Intés az őrzőkhöz, Sajó Sándor Magyarnak lenni, Farkas Árpád Avaron, Magyari Lajos Nem a fenyők, Lászlóffy Aladár Ó iskoláim, drága iskolák! című versek, melyeket Lázár Dóra és Bíró Márton táncjátéka, valamint Bartha Katalin által előadott zeneművek fűztek egybe. Az előadás a harmincadik Festum Varadinum keretében valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában