Ovisuli Egyesület

2022.05.17. 18:00

Kiosztották az Anyák napi rajzverseny díjait

Az Ovisuli Egyesület idén is meghirdette az Anyák napi rajzversenyt óvodások, elemisek és általános iskolások számára. A versenyre több mint kétszáz rajz érkezett, nemcsak Bihar megyéből, hanem a szórványból és Székelyföldről is.

Fotó: Törő Enikő

Törő Enikő

A rajzverseny díjait szerda délután a nagyváradi Fan Ice cukrászdába adták át azoknak, akik el tudtak jönni, ugyanis volt, aki sokkal messzebb lakik, nekik postán küldték el a nyereményeket. A díjátadón részt vettek a szervezők és támogatók is: Pető Dalma, az Ovisuli Egyesület elnöke, Kéry Hajnal, a Bihar megyei RMDSZ Nőszervezet részéről, Szántó Ildikó, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nagyváradi szervezetének elnöke és Ludescher Gabriella, a cukrászda tulajdonosa. A felsoroltak egyhangúlag elmondták, hogy úgy gondolják, nagyon fontosak az ilyen pályázatok, ugyanis egy gyerek tehetsége sok mindenben tükröződhet, többek között a rajzolásban, és ezt érdemes megmutatni, fejleszteni. Hozzátették, hogy az érzelmek kimutatása, a családi, szülői kötelékek ápolása nagyon fontos, így az is, hogy papírra vessék azokat, akár rajz formájában.

Díjazottak

Az Anyák napi rajzversenyen a zsűri döntése alapján a következőket kiáltották ki nyertesnek: óvodás kategória nyertese – Nagy Rebeka Zsófia (paptamási 2-es számú óvoda); elemi iskolás kategória nyertese – Mester Sára (hegyközújlaki 2-es számú elemi iskola); általános iskolás kategória nyertese – Bihari Rozália (baróti Gaál Mózes Általános Iskola hetedik osztályosa). A nyertesek kategóriánként a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nagyváradi szervezetének az ajándékcsomagjait nyerték. A zsűrit Szántó Ildikó gyermekvédelmi szakember, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat vezetője és Szabó Anna nyugalmazott pedagógus alkotta.

A rajzokra szavazni is lehetett az Ovisuli Egyesület Facebook-oldalán, a legtöbb kedvelést gyűjtő rajzokért is ajándék járt. Kategóriánként a következők nyertek: óvodás kategória – Fehér Lara (Nagyváradi Evangélikus Óvoda), 1089 kedvelés; elemi iskolás kategória – Bödő Jonathán (érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola), 665 kedvelés; általános iskolás kategória – Veres Júlia (nagybaconi Konsza Samu Általános Iskola), 1085 kedvelés. Az óvodás kategória nyertese egy 150 lej értékű ajándékutalványt nyert, dίj felajánlója az Ovisuli Egyesület; az elemi iskolás kategória nyertese egy 100 lej értékű díjat kapott, amely tartalmaz egy családi meghívást a Fan Ice cukrászdába, a dίj felajánlója a cukrászda tulajdonosa; az általános iskolás kategória nyertese a Bihar megyei RMDSZ Nőszervezet 150 lej értékű vásárlási ajándékutalványát nyerte, Kéri Hajnal elnök jóvoltából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában