Ünnepség

2022.05.25. 14:00

Anyák napi ünnepséget szervezett a PMNYE

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

Előbb izgatottan várakozó, később pedig a meghatottságtól könnyeiket törölgető anyukák és nagymamák foglaltak helyet hétfőn a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében, ahol Anyák napi ünnepséget szervezett a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete, a Communitas Alapítvány támogatásával.  Szilágyi Ibolya elnök üdvözölt mindenkit, azon meggyőződésének adva hangot, hogy nem késtek el az érintettek köszöntésével, hiszen őket mindig lehet ünnepelni, és különben is, vannak országok, ahol május végén tartják az Anyák napját. Az egyesület kórusának tagjai léptek először színpadra. Boros Beatrice vezényelt, aki több saját szerzeménnyel is készült a rendezvényre. A Csík zenekar által feldolgozott Fehér galamb is felcsendült a délután folyamán, valamint a Béke fejedelme című népi ének. Kánonban hangzott el a Szállj kicsi dallam, szólót énekelt Bíró Margit (Nincsen még egy olyan asszony) és Kántor Zsóka (Kéklő nefelejtset szedtem kinn a pusztán). Az elmaradhatatlan Éljen a barátság! című kompozíció tett pontot az egyvelegre, mely ének az évek folyamán az énekkar, illetve a PMNYE himnuszává lett.

A folytatásban Fórián Andrea mondott verseket, Boros Beatrice pedig a fiával, Papuscan Erikkel közös produkcióval kedveskedett a jelenlevőknek. Thurzó Sándor József brácsaművész a tőle megszokott magas színvonalon biztosított zenei aláfestést, majd Bodóczi Erzsébet ny. magyartanárnő irányította az irodalomra a figyelmet.

Az őszi Európa-bajnokságra készülő, Varga Friderika által vezetett Mystique mazsorettcsoport tagjai újfent bizonyították, nem hiába térnek haza érmekkel a különböző versenyekről. Tapsot érdemelt a produkciójuk, akárcsak a Szent László Líceum II. B diákjainak műsora, akiket Iloc-Szép Judit tanítónő készített fel az ünnepi alkalomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában