Ellenőrzések

2022.04.19. 13:30

Szervezett koldulás Nagyváradon

Pap István

A Nagyváradi Helyi Rendőrség ismét felhívja a figyelmet arra, hogy a koldulás jelensége ellen csak a polgárok támogatásával lehet hatékonyan fellépni. A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közleményében azt írja, hogy a legtöbb koldus nem váradi illetőségű, hanem Révről, Tenkéről, Mezőtelegdről, Diószegről, Szentmártonból, Székelyhídról és Biharhosszúaszóról járnak be a megyeszékhelyre. A koldusok szervezetten jönnek Nagyváradra  a környező településekről, vonattal vagy autóval, és szektorokra osztják a várost, főként a nagy bevásárlóközpontok parkolóiban tevékenykednek. A közlemény szerint a koldusokat számtalan alkalommal lekapcsolták már, és nagy összegeket találtak náluk: arra is akadt példa, hogy egy koldusnál 300 font sterling volt. Olyan esetről is tudnak a helyi rendőrök, amikor az őrjárat által lekapcsolt és a helyszínről elküldött koldus taxiba ült és átment a város egy másik részébe folytatni a koldulást.


Az önkormányzati helyi rendőrség a nagyváradi rendőrséggel, a Nagyváradi Szociális Ellátási Igazgatóság és a Bihar Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság munkatársaival közösen folyamatosan végez ellenőrzéseket e téren, márciusban 91 felnőttet és három kiskorút kaptak el koldulni Nagyváradon. A jelenség hatékonyabb visszaszorítása érdekében a helyi rendőrség április 1-től növelte őrjáratainak a számát. A rendfenntartó intézmény arra kéri a polgárokat, hogy ha észlelik a jelenséget, értesítsék a helyi rendőrséget a 0259-969 telefonszámon vagy az Oradea City Report applikáción, és a rendőrség járőrcsapatot küld a helyszínre. A helyi rendőrség felkéri továbbá a bevásárlóközpontok üzemeltetőit, hogy ha koldusokat látnak a környéken, akkor a létesítmény őrzésével megbízott biztonsági cég alkalmazottai űzzék el onnan őket, ezzel is segítve a helyi rendőrség munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában