Gazdálkodj okosan!

2022.04.19. 18:00

Sikeres gazdasági versenyt szerveztek a nagyváradi Szent László Líceumban

Ciucur Losonczi Antonius

A Szent László Római Katolikus líceum hatodik alkalommal szervezte meg Gazdálkodj okosan! címmel az egyetlen magyar nyelvű országos pénzügyi-gazdasági versenyt. A versenyre XI-XII-es szakközépiskolai osztályban tanuló diákok csapatai jelentkezhettek egy általuk elképzelt és kidolgozott vállalkozói ötlettel, melyhez ki kellett dolgozni a képzeletbeli vállalkozás népszerűsítéséhez szükséges reklámanyagokat is. Ennek hiánypótló jellegét bizonyítja az a tény, hogy 17 csapat jelentkezett, lefedve egész Erdélyt és Partiumot Szatmártól Székelyudvarhelyig. A csapatok be kellett mutassák gyakorló cégeiket és meg kellett győzzék a zsűrit arról, hogy virtuális vállalkozásuk egy megvalósítható vállalkozási ötleten alapszik és a való életben is sikeres vállalatként működne. A munkájukat értékelő közgazdász-tanárokból és vállalkozókból álló zsűri kiemelte a diákok ötletességét, kreativitását és vállalkozó szellemét.

Az iskolát három csapat képviselte: a Meal Box Kft.(Szabó Kincső, Szeghalmi Gabriella) első díjat nyert – felkészítő tanár Kele Tünde, a Chingu Kft. (Szeghalmi Krisztina, Erdélyi Noémi, Molnár Balázs), dicséretben részesült - felkészítő tanár Albert Andrea, a Party Creators Kft. (Nagy Ingrid, Farkas Vivien, Pál Izabella) különdíjban részesült - felkészítő tanár Csiger Krisztina. A rendezvény a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg és már dolgoznak a jövő évi verseny előkészítésén, hiszen évről-évre bebizonyosodik, hogy mind a diákok, mind a tanárok érdeklődéssel várják az évről-évre kicsit megújuló és egyre színvonalasabb versenyt.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában