Vidám program

2022.04.11. 08:43

Programkavalkád ukrán gyerekeknek

Ukrán gyermekek nevetésétől volt hangos pénteken a nagyváradi Aradi úton található segélyközpont, ahol civil szervezetek önkéntesei és intézmények képviselői fogadják az Ukrajnából érkező menekülteket.

Szántó Ildikó

 

A programra 39 ukrán nemzetiségű gyermek és édesanyjuk érkezett, akik két Bihar megyei gyermekotthonban vannak elszállásolva, a legtöbbjük már három hete.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nagyváradi szervezete, a Cătunul verde – Zöld berek, a Páli Szent Vince Társaság és a Bihar Megyei Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) közreműködésével a gyerekeket két speciális járművel fogadták. A jelen lévő tűzoltók játékos foglalkozásokkal bevezették őket a tűzoltóautók mesés világába, majd elsősegélynyújtó gyakorlatokat mutattak be a kis hősöknek. A Nagyváradi Művészeti Líceum tanulóinak egy csoportja zenés előadással, ismert dallamokkal köszöntötte a gyerekeket: zenéjük terápiaként hatott az ő, de a jelenlévő felnőttek lelkére is. 

A program folytatásaként vidám program következett, melyen a résztvevők húsvéti dekorációt készíthettek, lufit hajtogattak Szerafina nővérrel (vincés nővérek), a legbátrabbak pedig meghódították a táncteret. A program végén mindannyian pizzát és egy szelet finom tortát ettek. De volt gyereksarokban bukfencezés, rollerezés, társasozás és fotózkodás is a gyönyörűen kifestett falak előtt. A gyerekek sok-sok ajándékkal és élménnyel búcsúztak el és tértek vissza ideiglenes szállásukra. 

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a Páli Szent Vince Társaság és a Zöld berek szervezet második alkalommal szervezett ukrán gyerekeknek szórakoztató programot, azzal a céllal, hogy mosolyt varázsoljon az arcukra, és feledtesse az átélt háborús megpróbáltatásokat.

Köszönjük mindenkinek a támogatást, Mátyás Attila evangélikus lelkésznek és Rencsik Imre ifjúsági lelkésznek az ukrán gyerekek és hozzátartozóik étkezéseihez való hozzájárulásáért, Krajnik Norbertnek a Gaudiopolis egyesülettől a sok segítségért, azoknak a civil szervezeteknek, akik jelenlétükkel támogattak bennünket, a Partiumi Keresztény Egyetem négy harmadéves hallgatójának, akik velünk voltak a szervezésben és fordításban, a tevékenységekben, azoknak az intézményeknek és önkénteseknek, akik mindvégig fogadták a különféle igényekkel a központba érkező menekülteket!

 

Fotók: Gyermekmentő Szolgálat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában