Sportbázis

2022.04.30. 10:46

Cseke Attila: Elkezdődhet az új margittai sportlétesítmény építése

A fejlesztési minisztérium új sportlétesítményt épít Margittán, a munkálatokat elkezdhetik – jelentette be Cseke Attila miniszter azt követően, hogy kivitelezési szerződést írtak alá a beruházásra.

RMDSZ-sajtóanyag


A fejlesztési szaktárcavezető elmondta: a Petőfi Sándor utcában épülő új sportbázis, amelynek megépítéséhez több mint 8 millió lejt biztosít a fejlesztési minisztérium, egy focipályát és egy második, több sport gyakorlására alkalmas pályát is tartalmaz, amelyet kézilabda, kosárlabda, röplabda és tenisz mérkőzésekhez szerelnek és festenek fel. „Bukarestben azon dolgozunk, hogy az erdélyi magyar települések, a Bihar megyei települések fejlődjenek. Örülök annak, hogy egy újabb beruházással sikerült Margittát gyarapítani” – nyilatkozta Cseke Attila. A sportlétesítmény melletti épületben korszerű öltözőket és zuhanyzókat alakítanak ki, elsősegélynyújtó pontot szerelnek fel, illetve sportszertárat építenek – mondta a miniszter. 

Cseke Attila rámutatott: az új sportlétesítményt tornaórákon használhatják a diákok, de tanórák után és hétvégén nemcsak ők, hanem a margittaiak számára is hasznos lesz az új beruházás. A pályák melletti 500 férőhelyes lelátón együtt szurkolhat majd a közönség a sportmérkőzéseken és az itt szervezett közösségi eseményeken. 

A pályákat eredményhirdető táblával és éjszakai világítással is ellátják, így esti mérkőzések szervezésére is alkalmas lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában