Közgyűlés

2022.04.30. 15:45

Beszámoló és küldöttjelölő közgyűlést tartott az érkörtvélyesi RMDSZ

Április 27-én tartotta beszámoló és küldöttjelölő közgyűlését az érkörtvélyesi RMDSZ. A helyi polgármesteri hivatal gyűléstermében házigazdaként Nagy István polgármester köszöntötte a tagokat, majd Borsi Lóránt a gyűlésvezető elnök ismertette a napirendi pontokat. Elsőként Kovács Emese helyi RMDSZ elnök tevékenységi beszámolóját hallgathatta meg közgyűlés, amit az el is fogadott kivétel nélkül. A beszámolóban elhangzott, hogy a járvány miatt sajnos több rendezvényük is elmaradt tavaly, azonban Március 15-ről mát sikerült megemlékezni a helyi pedagógusok és diákok közreműködésével. Ezt megelőzően kokárdakészítéssel is készültek a nemzeti ünnepre. Az elmúlt időszakban az érdekvédelmi szervezet adománygyűjtést szervezet az ukrajnai menekültek részére, amelyek sikeresen célba is értek az RMDSZ-es polgármesterek segítségével. Emellett ápolták a kapcsolatot a testvértelepüléssel és a hivatalos együttműködési aláírásra is sor került. Jelenleg a népszámlálást népszerűsítik és segítik a lakosokat az önkitöltés időszakában. A polgármester az infrastrukturális fejlesztésekkel és letett projektekkel egészített ki a beszámolót. Volt aszfaltozás, de az iskolák felújításával is foglalkoztak az elmúlt időszakban. Az érkörtvélyesi iskola egy új tornateremmel is bővülni fog a Fejlesztési Minisztérium támogatásával. Javították a vízellátást és a mezőgazdasági utakra is hangsúlyt fektettek. A fejlesztések mellett idén már terveznek falunapot és nemzetközi rallyversenyt is, tájékoztatott az elöljáró. A beszámolót követően kijelölték a küldötteket is Kiss Edina, Kiss Ramóna, Kovács Emese személyében. Ők azok, akik képviselni fogják a helyi szervezetet a megyei küldöttgyűlésen.

 

Nagyvárad-Olaszi körzeti RMDSZ május 3-án (kedd), 18.00 órakor körzeti beszámoló és küldöttjelölő gyűlést tart a Bunyitay Könyvtárban. Nagyszalontai körzeti RMDSZ május 4-én (szerda), 19.00 órakor körzeti beszámoló és küldöttjelölő gyűlést tart a Magyar Házban. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában