Menekültek

2022.03.03. 09:37

Ukrán nyelvű irányjelző táblák Érmihályfalván

Pikó Stefánia

 

A nemzetközi utak igazgatósága és Érmihályfalva önkormányzata ukrán nyelvű közlekedési táblákat helyezett ki a határvárosban, ugyanis az orosz-ukrán válság következtében megindult menekültek közül sokan, egyre többen haladnak át a városon, és láthatóan gyakori, hogy nem igazán tudják, merre tovább. „A táblák kihelyezésével is próbálunk segíteni nekik, illetve Érmihályfalván is megkezdődött az adománygyűjtés az önkormányzat épületében, ahol hétköznapokon 8 és 16.30 között várják a felajánlásokat” – mondta szerkesztőségünknek Karsai Attila alpolgármester. Hozzátette, a civilek és az önkormányzat együttműködése, illetve a vendéglátóipari vállalatok felajánlásai az ő városukat is felkészítették a menekültek befogadására. Jelen állás szerint 40 személynek tudnak menedéket biztosítani.

Nagyváradon és több, környező településen is egyre gyakoribbak az ukrán rendszámú autók, valamint arról értesültünk, hogy nagyon sokan vannak az utakon Nagyvárad és a határ menti magyarországi települések között is, a legtöbben pedig valóban csak édesanyák és gyermekeik.

 

Fotók: Karsai Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában