Előadás

2022.03.18. 15:18

ROVE Klub a Start-Up Nation pályázatokról

Ciucur Losonczi Antonius

Ismét meghirdetik a Start-Up Nation Románia pályázati kiírást, s a Romániai Vállalkozásokért Egyesület (ROVE) pedig tanácsadói minőségében kívánja a Bihar megyei start-uppereket pályázásra késztetni, segíteni nekik a források lehívásában, illetve a megvalósítási periódusban szakértőként kísérni őket.

Ennek érdekében hétfőn este Gönczi József ROVE-elnök tartott prezentációt a római katolikus püspöki palota pincéjében működő FIX Makerspace közösségi térben. Arra hívta fel a figyelmet, hogy egyelőre csak egy tervezetről van, nem végleges változatról. Mindenesetre úgy tűnik, hogy a román kormány valóban támogatni akarja a kis- és közepes vállalkozásokat, a munkahelyteremtést, a versenyképesség növelését, az innovatív megoldásokat. A támogatás összege várhatóan 100 ezer, illetve 200 ezer lej lesz. Fontos, hogy legalább egy munkahelyet teremtsen a pályázó és minimum ötszázalékos önrészt tudjon biztosítani. Pályázhatnak majd kft.-k és kkv-k, melyek teljesen magántőkével működnek, 2020 januárjától errefelé lettek alapítva, nincs tartozásuk az adóhivatal és az önkormányzat irányába, nem állnak csődeljárás alatt, és nem nyertek az előző Start-Up Nation kiírásokban. Ki vannak zárva a mezőgazdasági és első szintű feldolgozói tevékenységek, a szénfeldolgozás, a fegyver- és robbanószer készítés, a személy- és áruszállítmányozás. Pályázni lehet például az alkalmazottak bérére és a kiegészítő szolgáltatásokra, úgynevezett technológiai eszközök és elektromos autók beszerzésére, mobil termelőegységek és nem lakóingatlanok vásárlására. Minden eszköz új kell legyen, és nem lehet lízing, kötelező a digitális csomag. Pályázni lehet még szabadalmak vásárlására, képzésekre, pályázatírásra és -menedzsmentre. Minderről és a pontozásról bővebb információk a www.fixmakerspace.ro/startupnation2020 weboldalon találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában