Fődíj

2022.03.14. 17:00

Érmihályfalva nyerte a disznótoros fesztivált

Két év után ismét a hagyományos keretek között, korlátozások nélkül szervezték meg Nagyváradon a D'ale Porcului címet viselő disznótoros fesztivált, amelyet ezúttal Érmihályfalva csapata nyert meg.

A kilenc csapat részvételével zajló kulináris rendezvényt az elmúlt hétvégén, szombaton és vasárnap szervezték meg az Era Park bevásárlóközpont parkolójában, utóbbi nap azonban csak a helyi termékek vásárára korlátozódott. A nyolcadik alkalommal megszervezett fesztiválon, amelynek zsűrijét ismert szakácsok alkották, a szombat reggeli megnyitón jelen volt Dumitru Țiplea prefektus is, aki elnézést kért az elmúlt két évben bevezetett korlátozások miatt. A zsűri tagja volt többek között Nina Rus (Rin pisztrángtelep), a régmúlt idők receptjeit kutató Mircea Groza, Adrian Neag, a szakácsok és cukrászok országos egyesületének képviselője, Bogdan Vandici, a Chef la cuțite verseny nyertese.

 

Az idei fesztivál fődíját Érmihályfalva csapata vihette haza, második lett Fugyivásárhely, harmadik Tulka. A legjobb pálinkáért járó díjat Nagyürögd csapata nyerte, a legjobb kolbász díját Tulka, a legjobb hurkáért járót Kispapmező, a legjobb helyi specialitás díját Érmihályfalva kapta, közönségdíjas Fugyivásárhely lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában