Bírságok

2022.03.24. 10:00

Ellenőrizték az üzemanyag-forgalmazókat

BN-összeállítás

 

A Bihar Megyei Területi Munkafelügyelőség közleményben számolt be a március 10–16. között a megye területén végzett ellenőrzések eredményeiről. Az akció során az intézmény az benzinkutakat ellenőrizte, az említett időszakban 27 vizsgálatot tartott és összesen 32 szankciót rótt ki. Ezek közül tizenhárom bírság volt 37.500 lej összértékben. A felügyelőség negyven esetben rendelte el a tapasztalt munkaügyi hiányosságok megoldását. Munkaügyi szempontból a felfedett hiányosságok között szerepelt az, hogy a munkavállalóknak nem biztosítottak egyhuzamban 48 óra pihenőidőt, nem közölték időben a Revisal nyilvántartási rendszerrel az egyéni munkaszerződések felbontását, vagy más, az egyéni munkaszerződéshez kapcsolódó adatokat, nem fizették ki a juttatásokat az ünnepnapokon végzett munkáért, nem fizették ki a túlórákat, nem vezették pontosan a dolgozók által ledolgozott munkaórákat, nem teljesítették időben a munkaügyi felügyelők által elrendelt intézkedéseket stb.

 

A felügyelőség harminc egészség- és munkavédelmi ellenőrzést is tartott az említtet időszakban a benzinkutaknál: 54 szankciót rótt ki, ebből négy bírság volt összesen 25 ezer lej értékben, illetve elrendelték 56 hiányosság helyrehozatalát is. A leggyakoribb hiányosságok közé tartozott a közvetett áramütés elkerülése érdekében végzett mérések elmulasztása, a kockázatfelmérések, valamint a fokozottan veszélyes övezetek nyilvántartásának a hiánya, a tisztálkodószerek, a biztonsági jelzések hiánya, a védőeszközök és felszerelések használatának az elmulasztása stb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában