Felhívás

2022.03.05. 10:57

Békemenet: továbbra is lehet jelentkezni

Fotó: Tuba Zoltán/Origo

Ciucur Losonczi Antonius

 

Meleg Attila, az M. M. Pódium Kulturális Egyesület vezetője felidézte azt a felemelő érzést, amit a legutóbbi Békemenet jelentett számára, október 23-án. Mint mondta, nagy hatással volt rá – ahogyan bizonyára sokan másokra is – a hömpölygő tömeg, a Kárpát-medence minden sarkából összesereglett magyar emberek látványa, akik közösen fejezték ki azon akaratukat, hogy kiállnak a jelenlegi nemzeti érzelmű kormány mellett. És ezt békésen, civilizált módon nyilvánították ki, szeretetteljes légkörben.

 

Megjegyezte: természetesen ez is közrejátszott abban, hogy ismét szervez kirándulást a Békemenetre. Szerinte azon kívül, hogy ezáltal az itteni magyarok is kifejeznék, hogy egyetértenek ennek eszmeiségével, a buszos utazás azért jobb, mert közösséget teremt, és valószínűleg Budapesten nehezen lehet parkolóhelyet találni minden személyautónak, egyenként, mert rengetegen fognak érkezni, sok helyről. A programok után pedig sokkal kényelmesebb beülni egy buszba, senki sem kell ő maga vezessen, ezt az előnyt mindenképpen méltányolni kell. „Fontos, hogy kinyilvánítsuk: mi továbbra is kitartunk azon keresztény létforma mellett, melyben felnőttünk. Nincs szükségünk a szélsőliberális gondolkodásmódra, mely számunkra idegen és vad. Mi a normalitás hívei voltunk és maradunk, nem szabad, hogy rossz irányba befolyásoljanak minket” – hangsúlyozta Meleg Attila, aki arra is kitért: március 15-én reggel indulnak, és a terve szerint „belekukkantanak” más ünnepségekbe is, melyek elérhetők lesznek, a Békemenet előtt és esetleg utána is, ha lesz rá igény. Természetesen Orbán Viktor beszédét is meghallgatják majd. Jelentkezni továbbra is a 0726-243-150-es telefonszámon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában