Lezárás

2022.02.23. 18:26

Forgalomkorlátozás a Pece-hídon Nagyváradon

Lezárták az autóforgalom előtt a nagyváradi Vágóhíd (Traian Blajovici) utcának a Pece-híd és az Auchan bevásárlóközpont parkolója közötti szakaszát.

Fotó:

Erdon-összeállítás 

 

Február 15-től van érvényben a forgalomkorlátozás, de sok autós még a napokban sem tudta ezt, és a helyszínen szembesültek azzal, hogy a Pece-híd előtt vissza kell fordulniuk. A helyszínen jelenleg a körforgalmat építik, amely az új sportcsarnok parkolójába fog vezetni, melynek kialakítása jelenleg zajlik.

 

„Annak érdekében, hogy a lehető legkisebb fennakadást okozzuk a közlekedésben, igyekeztünk több munkát összekapcsolni. Így párhuzamosan dolgozunk a leendő körforgalmon, a multifunkcionális sportcsarnokot kiszolgáló parkolóhelyeken, a Făgărașului utca korszerűsítésén, és hamarosan megkezdjük a sportcsarnok hőmoduljának az építését is” – nyilatkozta a Bihoreanulnak Marcel Dragoș alpolgármester.

Az elöljáró közös megbeszélést szervezett a területen dolgozó vállalkozókkal, hogy összehangolják a munkálatokat. „Legkésőbb két héten belül megkezdődik a bentlakások építése a sportcsarnok és az egyetem közötti területen. Megoldást akartunk találni arra, hogy az építkezéshez az egyetem területén keresztül lehessen eljutni, hogy a teherautók ne a Făgărașului utcán haladjanak át, amelyet aszfaltozni fognak” – fejtette ki Dragoș.

 

A 29,8 millió lejbe kerülő két egyetemi bentlakást 2023 őszéig kell befejezni. A Vágóhíd utcán március 15-ig lesz érvényben forgalomkorlátozás, az új sportcsarnokot április 20-án a román férfi kosárlabda All Star-gálával avatják fel.

 

Fotók: Alexandru Nițescu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában