PUZ-CP

2022.02.25. 10:00

Elutasították a panaszt

Illusztráció

A Bihar megyei közigazgatási bíróság kedden elutasította a Bihari Polgári Konzultatív Tanács Egyesülete (CCCB) elnevezésű civil szervezet keresetét, melynek tárgya a nagyváradi belvárosi védett övezetek városrendezési terveinek (PUZ-CP) a felfüggesztése volt. A felperes az ítélethozatal közlésétől számítva öt napon belül fellebbezhet a döntés ellen, addig a belvárosi PUZ hatályban marad. Az új PUZ a vonatkozó helyi tanácsi határozat értelmében 2022. március 1-jén lép életbe.

 

A civilek többek között azt kifogásolják, hogy a város nem átlátható módon, a polgárokat mintegy megkerülve fogadta el a belvárosi lakosok életét alapvetően meghatározó dokumentumokat. Mint azt már megírtuk, a polgárok többek között azt sérelmezik, hogy a város tervei között szerepel a Timár (Plevnei) utca lebontása, valamint a Vámház (Evreilor deportați) és a Kert (Avram Iancu) utcák kiszélesítése, és mindez kisajátításokkal, épületbontásokkal járna. A civilek logikátlannak tartják azt, hogy a polgármesteri hivatal úgy akar belvárosi utcákat szélesíteni, hogy előzőleg erről nem készült semmiféle hatástanulmány, ráadásul úgy, hogy alig pár száz méterrel a tervezett útszélesítésektől gyalogos övezeteket hoz létre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában