Ünnepség

2022.01.20. 12:00

Az evangélikus templomban folytatódott a váradi imakilenced

„Láttuk az ő csillagát napkeleten, és eljöttünk, hogy imádjuk őt“ (Mt 2,2) mottóval zajlik 2022. január 16–24. között az imakilenced Nagyváradon a Krisztus-hívők egységéért.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

 

Kedden este az evangélikus-lutheránus templomban gyűltek össze a különböző felekezetek képviselői. Házigazdaként Mátyás Attila lelkipásztor köszöntött mindenkit, kiemelten az egyházi elöljárókat – Böcskei László római katolikus és Virgil Bercea görögkatolikus püspököt –, valamint a Csűry István püspök üdvözletét közvetítő Módi József nagyvárad-újvárosi református tiszteletest, Antoniu Chifor görögkatolikus vikáriust, Florin Negruțiu ortodox papot, Nagy Dávid shaliachot a Messiáshívő Zsidó Hitközség részéről, illetve a Tabor és a Betania pünkösdista egyházközségek vezetőit. „Ismét azért vagyunk együtt, hogy Isten igéjére figyelve hitünkben és keresztény identitásunkban gazdagodjunk és erősödjünk”, fogalmazott Mátyás Attila.

 

"Terjesszük az örömhírt"

 

Előzetes megegyezés alapján ezúttal az ortodox egyház képviselője tartott rövid prédikációt. Elmélkedésében Florin Negruțiu atya azt emelte ki, hogy tulajdonképpen valamennyien arra hivatott apostolok vagyunk, hogy fényhordozóként terjesszük az örömhírt a világban, és ezért hálásak kell legyünk Istennek. Azáltal pedig, hogy együtt imádkozunk, és közösségben vagyunk, jobbak, toleránsabbak, erősebbek leszünk, könnyebben tudjuk hordozni mindennapi terheinket.

Az ünnepségen közreműködött Benczédi Mónika zongoratanárnő, Szilágyi Ágnes énektanárnő, az evangélikus magánóvoda munkatársaiból verbuválódott kórus és Ghitea Balázs, a Művészeti Líceum nyolcadikos tanulója, aki J. S. Bach h-moll invencióját játszotta orgonán.

 

További alkalmak

 

A hátralevő alkalmak helyszínei és időpontjai a következőek: ma 18.30 óra – a Tabor egyházközség temploma (Meiului utca 4. szám); január 21., péntek, 17 óra – a Holdas-templom; január 22., szombat – online közvetítés a Krisztus-hívő zsidó közösség zsinagógájából; január 23., vasárnap, 18 óra – nagyvárad-rogériuszi református templom; január 24., hétfő, 18 óra – Szent Miklós görögkatolikus katedrális.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában