Tender

2021.12.07. 09:55

Öt ajánlat a kulturális központra

Ciucur Losonczi Antonius

Öt építész- és tervezőiroda tett le pályázatot a Bihar Megyei Tanács által meghirdetett, Nagyváradon építendő kulturálisközpont-tenderre. Mindegyik ajánlattevő kapott egy kódot azért, hogy a zsűri ne tudja a nevét. A megyei tanács közleménye szerint 11 cég érdeklődött, de végül csak öt jelentkezett projekttel. Mint korábban beszámoltunk róla, a Bihar Megyei Tanács partnerségben Nagyvárad önkormányzatával egy multifunkcionális kulturális központot akar építeni, ezért október 1-jén nemzetközi ötletbörzét hirdetett.

A létesítmény a Bihorul Sportiskola, a Partenie Cosma Közgazdasági Líceum, a Gheorghe Șincai Bihar Megyei Könyvtár, a Körösvidéki Múzeum, a Területi Munkafelügyelőség és az Állami Számvevőszék leendő új székhelye által határolt területen fog majd működni. Lehet majd szervezni különböző összejöveteleket, konferenciákat, előadásokat, koncerteket, illetve egy kreatív tudásközpontnak is helyet biztosítanak benne annak érdekében, hogy fejlesszék a kulturális, az üzleti és a tudományos célzatú turizmust. Az ajánlatokat december 6–7-én bírálja el a zsűri. Eredményhirdetés másnap, majd a fellebbezési időszak letelte után december 15-én egy sajtótájékoztató keretében ismertetik a nyertes pályázatot.

A zsűri a következő kritériumok alapján fogja véleményezni a munkákat: kreativitás, eredetiség, minőség (építészet/urbanisztika/funkcionalitás, tájépítészet) – maximum 55 pont; életképesség, racionalitás, fenntarthatóság – maximum 30 pont; a javasolt célok elérése a témán keresztül – maximum 10 pont; mennyire világos és érthető az ötlet – maximum 5 pont. A fődíj: a tervezési szerződés értéke, limitálva a nyertes pályázat becsült általános munkadíjköltségének 3 százalékában; második helyezés: 40 ezer lej, harmadik helyezés: 25 ezer lej; negyedik és ötödik helyek: dicséret. Ugyanakkor minden olyan pályázó részvételi diplomát kap, aki a benevezés után nem lépett vissza.

A tervek szerint a legfeljebb 24 méter magas, 3500 négyzetméteren megépülő ingatlanban lesz egy 1000–1200 férőhelyes nagyterem, és több kisebb konferenciahelyiség. A beruházás becsült költsége 15 millió euró, és stratégiai projektként próbál rá pénzforrást szerezni az Európai Uniótól a megyei tanács a következő költségvetési ciklusban. Bővebb információk a tenderrel kapcsolatban, illetve elérhetőségek a https://www.cjbihor.ro/centrucultural linken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában