Ellenőrzések

2021.12.19. 16:00

Ellenőrizték a szelektív hulladékgyűjtést

Illusztráció

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, a helyi rendőrség, valamint a Rer Vest és az Eco Bihor cégek munkatársai közösen ellenőrizték december 7–10. között a szelektív hulladékok gyűjtését. A hónapok óta tartó akció során az ezúttal a Iasomiei, Olimpiadei, Rozmarinului, Slănicului, Săvine§tilor, Sportului, Busuiocului, Păcii, Magnoliei, Robert Owen, Tudor Arghezi, Múzem (Muzeului), Eroului Necunoscut, Elanului, Crizantemelor, Szacsvay (Cuza Vodă), Szabadság (Samuel Micu Klein), Hentes (Semenicului) utcákon, valamint a Petőfi parkban, a Kanonok soron és a Bukarest téren magánházaknál, továbbá a Podului, Şelimbărului, Transilvaniei, Rogériusz, Posada, Sulfinei, Italiană, Călugăreni, Mehedinți, Püspöki (Ştefan cel Mare) utakon lakótársulásokat ellenőriztek. December 10- én a között a Szacsvay, Szabadság és a Hentes utcai magánházaknál 352 ügyfélnél ellenőrizték az újrahasznosítható hulladékot, akik közül 214 ügyfél tette ki az utcára a tárolóedényt, illetve zsákot, és tizennyolc nem megfelelőn gyűjtött edényt vagy zsákot találtak, ezekben ételmaradékok, növényi hulladék és egészségügyi maszkok voltak. 

 

December 7-én és 9-én ugyanazokon a helyszíneken a lebomló hulladékot ellenőrizték: 180 ügyfél tette ki a biohulladék tárolására használt edényt, ezek közül 82 nem volt megfelelő, ezekben üvegek, műanyag és alumíniumdobozok, tamponok, maszkok, szatyrok, ruhaneműk, cigarettacsikkek stb. voltak. Ezekre az edényekre az ellenőrök „Deșeu neconform” feliratú („Nem megfelelő tartalmú hulladék”) öntapadót ragasztottak, a hulladékot a kommunális szemét közé sorolták, és csak akkor szállították el, amikor a köztisztasági vállalat a kommunális hulladékot szokta elvinni. Az ellenőrzések során 92 figyelmeztetést állított ki a helyi rendőrség magánszemélyek nevére, és tizenötöt lakótársulások számára, és ha a következő ellenőrzés során is rendellenességet tapasztalnak az ellenőrök, akkor megbírságolják a most figyelmeztetésben részesített lakókat és lakótársulásokat. A közlemény emlékeztet arra, hogy Nagyváradon minden jogi és természetes személynek kötelessége szelektíven gyűjteni a hulladékot. A szelektív hulladékgyűjtésre vonatkozó tudnivalók megtalálhatók a RER Vest honlapján (https://rervest.ro/ utile/ghid-de-colectare/), illetve a szolgáltató telefonos segítséget is nyújt munkanapokon 07:00– 19:00 óra között a 0374/885- 693 telefonszámon, és mindennap 19:00–07:00 óra között a 0259/433-195 telefonszámon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában