Tudnivalók

2021.12.14. 08:22

December 31-ig lehet törölni a késedelmi kamatokat

Illusztráció/Alexandru Nițescu

Pap István

 

A nagyváradi polgármesteri hivatal közleményében emlékeztet arra, hogy azok a váradi lakosok és vállalkozások, akik, amelyek a rendkívüli állapot és a szükségállapot miatt adóhátralékot halmoztak fel a helyi költségvetéssel szemben, mentesülhetnek a késedelmi kamatok kifizetése alól, ha 2021. december 31-ig bezárólag kifizetik teljes helyi adójukat. Az adókedvezmények természetes és jogi személyekre egyaránt vonatkoznak. A magánszemélyeknek akkor engedi el az önkormányzat a késedelmi kamatok kifizetését, ha a kérelem benyújtásának időpontjáig, legkésőbb 2021. december 30-ig teljes egészében befizetik helyi adójukat és más, az önkormányzattal szembeni pénzügyi kötelezettségüket.

Azok a magánszemélyek a kedvezményezettek, akik 2020. március 16. óta minimum 100 lejes késedelmi kamatot halmoztak fel, az ennél kisebb összegre vonatkozó kérelmeket a polgármesteri hivatal elutasítja. Jogi személyek is akkor részesülhetnek ebben a kedvezményben, ha a kérelem benyújtásának időpontjáig, legkésőbb 2021.december 30-ig teljes egészében befizetik helyi adójukat és más, az önkormányzattal szembeni pénzügyi kötelezettségüket. Ezen kívül feltétel az, hogy a vállalkozás ne legyen fizetésképtelen, ne álljon felszámolás, illetve megszűnés alatt, továbbá ne álljon vagyonfelügyelő vagy bírósági felszámoló irányítása alatt, kereskedelmi tevékenysége ne legyen korlátozva, illetve ne legyen a hitelezők rendelkezésére bocsátva. Azok a jogi személyek részesülnek a kedvezményben, amelyek 2020. március 16. óta minimum ezerlejes késedelmi kamatot halmoztak fel, az ennél kisebb összegre vonatkozó kérelmeket a polgármesteri hivatal elutasítja. A kérvények formanyomtatványa letölthető a város hivatalos honlapjáról (www.oradea.ro), és be lehet nyújtani a városháza ügyfélfogadó termében a 3. vagy a 4. ablakoknál, de el lehet küldeni postán, valamint online is a primarie@oradea.ro e-mail címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában