hasznos információk

2021.11.30. 17:00

Születések bejegyzése

Close-up of woman filling application form in cafe. Unrecognizable young woman working with papers. She busy with documents. Paperwork concept

Fotó: Alexey Tulenkov

A Bihar Megyei Lakosságnyilvántartó Igazgatóság hasznos információkat szolgáltat a születések bejegyzésével kapcsolatban. A születések bejelentése és bejegyzése a következő határidők figyelembe vételévél végzendő el: élveszületés esetén a gyermek születését követő harminc napban; halvaszületés esetén a születést követő három napon belül, ebben az esetben csak a születési okirat állítandó ki, kérvényezésre pedig kiadják a születési anyakönyvi kivonatot is „halva született gyermek” megjegyzéssel; olyan élveszületett gyermek esetében, amely a születéstől számított 30 napon belül életét veszti, a születési bizonyítvány kiállítása a gyermek halálától számított 24 órában lehetséges.

A szükséges dokumentumok: a születést bizonyító orvosi okirat; az anya és/vagy a bejelentő személyi igazolványa; a szülők házassági okirata (eredeti és másolat); mindkét szülő által aláírt nyilatkozat, amelyből kiderül, melyik vezetéknevet szeretnék adni a gyermeknek, abban az esetben, ha a házastársak különböző vezetéknevet viselnek; a gyermek és a szülők nemzetiségére vonatkozó nyilatkozat, amelyből egyértelműen kiderül, milyen nemzetiséget szeretnének bevezetni az anyakönyvi kivonatba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában