Foto Art

2021.11.11. 16:42

Kiállítás nyílt a Brassai Sajtófotó-pályázatra beérkezett alkotásokból

Fotó: Csíki János

Az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR), illetve a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének (MÚRE) partnerségében újabb kiállítást szervezett a nagyváradi közönség számára. Ezúttal a Brassai Sajtófotó-pályázatra beérkezett alkotásokból nyílt kiállítás november 9-én, 17 órától az Euro Foto Art Galériában. Az online is közvetített kiállításmegnyitón az érdeklődőket Tóth István, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület elnöke köszöntötte, aki a kiállítás nemzetközi voltát emelte ki. Szűcs László, a MÚRE elnöke a kiállított fotók aktuális jellegére mutatott rá. A kiállításmegnyitó alkalmával fellépett Thurzó Sándor József brácsaművész, aki Bihari Sándor, Kodály Zoltán, Bartók Béla, Popper Dávid műveit adta elő.

A hatodik alkalommal megrendezett Brassai Sajtófotó-pályázatra Olaszországból, Szerbiából, Magyarországról érkeztek be alkotások, a fotókat 2020 január 1 – 2021. május 31 között készítették a magyar fotóriporterek. A kiállításon Barabási Attila Csaba (Románia), Albert Levente (Románia), Huszár Szilamér (Románia), Kerekes István (Magyarország – Románia), Kocsis Csaba (Magyarország), Móricz Sabján Simon (Magyarország), Ótos András (Szerbia), Pongrácz Panni (Románia), Sarány István (Románia), Sánta István Csaba (Románia –Olaszország), Sinka Pál (Románia), Szekeres Attila (Románia), Szigeti Vajk István (Románia), Szekeres Attila (Románia) alkotásai tekinthetők meg. A várbeli kiállítás, amelynek anyaga online az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület honlapján is megtekinthető, november 30-ig, minden nap 8–20 óra között ingyenesen látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában