Beoltottság

2021.11.06. 19:00

Az átlagnál valamivel jobb a tanügyben dolgozók átoltottsága

A Bihar megyei tanintézmények alkalmazottainak alig több mint a fele van beoltva koronavírus ellen, derül ki a tanfelügyelőség összesítéséből.

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

A hivatalos adatok szerint a Bihar megyei tanintézmények alkalmazottainak 52,79 százaléka van beoltva koronavírus ellen. Horea Abrudan, a tanfelügyelőség szóvivője a Bihoreanulnak elmondta, a beoltottak százalékos arányát kérték a tanintézményektől, nem a beoltott munkatársak számát, hiszen sok tanár több tanintézményben is tanít. Az országos statisztika szerint a beoltottsági átlag a teljes lakosság tekintetében 32,81 százalék, vagyis a tanintézmények dolgozói körében lényegesen nagyobb a beoltottság ennél az aránynál, de Bihar megyében még így is alig haladja meg az ötven százalékot. A tanügyminisztérium az összes tanintézményt kötelezte arra, hogy saját honlapjukon tüntessék fel azt, hogy mekkora az átoltottság náluk. Az így közzétett adatokból kiderül, hogy a nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnáziumban 66,12 százalékos az átoltottság, azaz 124 alkalmazottból 82 olttatta be magát. A Iosif Vulcan Főgimnáziumban 60,5 százalékos az átoltottság, az Emanuil Gojdu Főgimnáziumban a tanárok 92 százaléka, de a kisegítő személyzetnek már csak 57 százaléka oltakozott. Az Ady Endre Líceumban az átoltottság 74,39 százalékos. A magyar tannyelvű iskolák vezetőitől megtudtuk továbbá, hogy a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban az átoltottság 63 százalékos, ami úgy oszlik meg, hogy a tanárok 58,5 százaléka, a kisegítő személyzet 66,7 százaléka, míg a nem oktatói kisegítő személyzet 80 százaléka van beoltva. A váradi Szacsvay Imre Általános Iskolában a beoltottság 68,88 százalékos úgy, hogy a tanárok 73 százaléka, az oktatói kisegítő személyzet 60 százaléka és a nem oktatói kisegítő személyzet 42 százaléka van beoltva. A nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban a tanárok nyolcvan, illetve az alkalmazottak hatvan százaléka van beoltva.

A tanfelügyelőség munkatársainak 74,41 százaléka olttatta be magát legalább egy dózissal. Noha kötelező ezeket az adatokat a honlapokon közölni, de több iskolának még honlapja sincs, illetve olyan tanintézmények is vannak, amelyeknek van ugyan internetes oldaluk, csak nem frissítik azt új információkkal, így az átoltottsági adatokkal sem. „Azoktól az iskoláktól, amelyeknek nincs saját honlapjuk, azt kértük, hogy legalább az iskola hirdetőtábláján függesszék ki ezt az adatot, ami pedig a többi iskolát illeti, nincs más dolguk, mint frissíteni az oldalt” – fogalmazott Horea Abrudan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában