Kirándulás

2021.10.04. 18:00

Tanulmányi kiránduláson jártak a Mihai Eminescu Főgimnázium diákjai

Tóth-Trpkovici Timka

Melyik diák ne vágyna annyi szobában, képernyő előtt töltött nap után kirándulni, kiszabadulni a mindennapos környezetből? Fokozottan igaz ez a szakaszkezdő osztályok tanulóira, akik a rengeteg korlátozás mellett próbálnak ismerkedni egymással. Hiszen a Mihai Eminescu Főgimnázium kilencedik osztályainak diákjai megdolgoztak a nyolcadikos kimeneti vizsgán azért, hogy most ebbe a jó eredményeiről híres tanintézménybe járhassanak. A közösségi élet azonban legalább olyan fontos a diákoknak, mint a tanulmányi előmenetel –amennyire a jelen helyzet megengedi.

A IX. I természettudományi és IX. J matematika-informatika profilú osztályok osztályfőnökeik, Tóth-Trpkovici Timka kémia-biológia és Gál Gabriella fizika szakos tanárok vezetésével szeptember 25-én tanulmányi kiránduláson vettek részt. A kirándulás célja a tanulók érdeklődésének felkeltése volt a reál tudományok iránt, ezért látogattak el a Babeș-Bolyai Tudományegyetem különböző kari épületeihez. A biológia kar épületében tett látogatás során különösen élvezték az állatvilág fejlődését bemutató Zoológiai Múzeumot. Több diák számára felvillanyozó lehetőségnek tűnt Románia világszinten elismert egyetemének majdan diákjává válni. Reméljük, érdeklődésük és szorgalmuk kitart a líceumi évek alatt, és vágyaikat siker fogja koronázni.

A tanulmányi kirándulás során a diákok vezetett városnézésen vettek részt , felfedezve a római Napoca település romjaitól a középkori város utcáin, épületein át a XVIII-XIX. században épült főtéri palotákig Kolozsvár épített örökségét. Ezután a modern Iulius Mall bevásárlóközpont elégítette ki a diákok kíváncsiságát, ahonnan nagyon jó hangulatban, rengeteg élménnyel tértek haza Nagyváradra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában