Ellenőrzések

2021.10.31. 11:52

Keresztelő ünnepséget szakítottak félbe a nagyváradi rendőrök

BN-összeállítás

A Bihar Megyei Rendőr-felügyelőség pénteken, azaz október 29-én közel 8000 személy, 129 kereskedelmi egység, valamint 169 tömegközlekedési eszköz esetében hajtott végre járványvédelmi ellenőrzést más, bűnvédelmi szervezetekkel együtt. A bevetés keretében a hatósági csapat különböző forgalmasabb közterületen is ellenőrzött, bevásárlóközpontokban, piacokon, teraszokon, a forgalomban, valamint buszokon, villamosokon is megfigyelték, betartja-e a lakosság a járványvédelmi előírásokat.

Az ellenőrzések során 86 szabálysértésbe ütköztek, a pénzbüntetések összértéke 30.850 lej. Ezek közül 74 pénzbírságot a maszkviselésre vonatkozó szabályok be nem tartása miatt osztottak ki, egy szankciót rendezvényszervezés miatt, melyet egy vállalkozó esetében róttak ki, két alkalommal bírságoltak meg olyan személyt, aki nem rendelkezett igazolással kijárási tilalom idején, három további bírságot pedig a karanténra, otthoni elkülönítésre vonatkozó szabályok be nem tartása miatt adtak.

Keresztelőt tartottak

Egy étteremben megszervezett keresztelő ünnepséget szakított félbe a nagyváradi rendőrség a Fugyi és Köröskisjenő között található Köröskisújfaluban (Husasău de Criș) pénteken, 18 órakor. Amikor a rendőrök kiérkeztek a helyszínre, körülbelül hatvan személy tartózkodott az étteremben. A jelenlévőket igazoltatták, a hely tulajdonosát pedig 15.000 lejre bírságolták, mivel jelenleg a privát rendezvények szervezése tilos, ugyanakkor a helyszínen nem tartották be az egyéb járványügyi előírásokat sem, melyeket a 2020/55-ös törvény ír elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában